Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2017

Εσωκομματική ένταση για Κοτζιά…




Ένταση έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Κοτζιά με αφορμή τη γραπτή ερώτηση των «25» σχετικά με...

τις καταγγελίες για επαναπροώθηση Τούρκων πολιτών από τον Έβρο στην Τουρκία, και την επιλογή του υπουργού των Εξωτερικών να απαντήσει μέσω γραπτής ανακοίνωσης και όχι μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Η γραπτή ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόταν επίσης στους υπουργούς Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Μεταναστευτικής Πολιτικής και αυτό που επεσήμαναν είναι πως σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, οι οποίες απασχόλησαν τον ελληνικό αλλά και τον διεθνή Τύπο, οι επαναπροωθήσεις που πραγματοποιήθηκαν αφορούν Τούρκους πολίτες που είχαν ζητήσει διεθνή προστασία από τις αρχές της χώρας μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, βουλευτής ζήτησε από το Προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας το θέμα να συζητηθεί στο αρμόδιο όργανο, ενώ έντονη ήταν η ενόχληση και άλλων βουλευτών για τον εξωθεσμικό τρόπο με τον οποίο απάντησε ο υπουργός των Εξωτερικών. "Η θεσμική οδός έπρεπε να ακολουθηθεί ακόμα και για να δηλώσει πως δεν είναι αρμόδιος" τόνιζε άλλος βουλευτής στο newpost.gr, συμπληρώνοντας πως "όταν οι βουλευτές ρωτάνε η απάντηση δίνεται στη Βουλή".

Ενόψει και της καθιερωμένης συνεδρίασης του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη η διάθεση που φαίνεται να υπάρχει αυτή την ώρα τόσο από τους επικεφαλής των "144" όσο και από τους βουλευτές είναι να ρίξουν τους τόνους και να μη δώσουν συνέχεια στο συγκεκριμένο ζήτημα...

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου