Κυριακή, Ιουνίου 18, 2017

Κουμουτσάκος: Πολύ λίγα, πολύ αργά





«Αναγκαία» χαρακτηρίζει την «πολιτική αλλαγή» ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο»....

Αναφέρει ειδικότερα ότι «η πρόσφατη συμφωνία δεν βγάζει την οικονομία από το τέλμα» και πως όμως το πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά ότι υπάρχουν προβλήματα και σε άλλους τομείς, την παιδεία, τη δημόσια τάξη, την υγεία, τα εθνικά. Κατόπιν αυτών, λέει ότι «σε αυτές τις δραματικές συνθήκες το να ζητάς πολιτική αλλαγή είναι στάση ευθύνης για το καλό της χώρας». «Στερητικό σύνδρομο εξουσίας», προσθέτει, «έχουν εκείνοι που σπρώχνουν τη χώρα στον εθνικό κατήφορο. Όχι εκείνοι που θέλουν να τον σταματήσουν».

Σχετικά με τη συμφωνία του Eurogroup καθεαυτή, σχολιάζει: «Πολύ λίγα, πολύ αργά».


Αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η δόση είναι πολύ μικρότερη από αυτή που θα μπορούσε να έχει πάρει η χώρα, ότι «η ποσοτική χαλάρωση έγινε όνειρο θερινής νυκτός», «το χρέος από επιδίωξη άμεσης ρύθμισης έγινε μια ομιχλώδης φραστική διατύπωση» και πως «τα πρωτογενή πλεονάσματα έγιναν επαχθής υποχρέωση μέχρι το 2060». Ερωτηθείς τι θα έγραφε εάν έπρεπε να αποδώσει την σημερινή κατάσταση με ένα tweet, ο κ. Κουμουτσάκος απαντά: «Κάθε μέρα και χειρότερα… με ή χωρίς γραβάτα!».

Μιλώντας για τα εθνικά θέματα, ερωτηθείς εάν περιμένει κάτι από την αυριανή επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει ότι δεν περιμένει κάποια θεαματική αλλαγή της παρούσας κατάστασης και προσθέτει, μεταξύ άλλων, «τουλάχιστον, όμως, θέλω να ελπίζω ότι η επίσκεψη αυτή δεν θα υπηρετήσει αποκλειστικά ανάγκες δημοσίων σχέσεων και εντυπωσιασμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου