Σάββατο, Ιουνίου 17, 2017

Τοποθεσίες στον κόσμο όπου απαγορεύεται η πρόσβαση!

The Kofuns, Ιαπωνία

 

Ευαγγελία Αναστασάκη

 Οι λάτρεις του ταξιδιού γνωρίζουν καλά όλα τα σημαντικά αξιοθέατα που προσφέρουν οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί. Ο καθένας μπορεί να επισκεφτεί αυτά τα μέρη για να τα δει με τα μάτια του. Υπάρχουν, όμως, κι άλλες γωνιές της γης, σημεία που για κάποιους λόγους παραμένουν απαγορευμένα σε στους επισκέπτες.

Αυτά τα τεχνητά νησιά είναι οι αρχαίοι τόποι ταφής των μελών της ιαπωνικής αυτοκρατορικής οικογένειας. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορούν να τα επισκεφθούν αρχαιολόγοι, αλλά μόνο με την άδεια του αυτοκρατορικού δικαστηρίου.

North Sentinel Island, Ινδία


Οι ντόπιοι που ζουν στο νησί προστατεύουν τη γη τους από τους ξένους. Έτσι, για την ασφάλεια των τουριστών, οι ινδικές αρχές απαγορεύουν σε οποιονδήποτε να πλησιάσει την τοποθεσία.

Περιοχή 51, ΗΠΑ


Η ύπαρξη αυτής της εξαιρετικά μυστικής εγκατάστασης επιβεβαιώθηκε επισήμως από την αμερικανική κυβέρνηση το 2013. Σύμφωνα με τα μερικώς αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, πρόκειται μια βάση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ όπου αναπτύσσονται και δοκιμάζονται αεροσκάφη επόμενης γενιάς.

Εκκλησία της Αγίας Μαρίας της Σιών, Αιθιοπία


Ένα ειδικά χτισμένο παρεκκλήσι στεγάζει τον πιο ιερό θησαυρό της εκκλησίας: την Κιβωτό της Διαθήκης. Ο κηδεμόνας της Κιβωτού -ο μόνος που έχει πρόσβαση στο λείψανο- απαγορεύεται να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις της εκκλησίας.

Νησί Kaho’olawe, ΗΠΑ


Σε όλη την ιστορία του, αυτό το άγονο νησί αποτελούσε τόπο θρησκευτικών τελετουργιών και τόπο εκπαίδευσης του Αμερικανικού Ναυτικού. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να το επισκεφθείτε είναι να συμμετάσχετε σε μία από τις εθελοντικές ομάδες που εργάζονται για την αποκατάσταση του τοπικού περιβάλλοντος.

British Telecom Tower, Ηνωμένο Βασίλειο


Μετά από ένα περιστατικό έκρηξης μέσα στον πύργο, το περιστρεφόμενο εστιατόριο και το κατάστρωμα παρατήρησης παραμένουν κλειστά για το κοινό.

Ise Grand Shrine, Ιαπωνία


Η τοποθεσία είναι προσβάσιμη μόνο από ιερείς και μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας. Όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να θαυμάζουν τις στέγες των ιερών πίσω από τις περιφράξεις.

Sable Island, Καναδάς


Βρίσκεται στον Ατλαντικό και αυτό το παραθαλάσσιο νησάκι έχει πληθυσμό μικρότερο από 30 άτομα, αποτελώντας ένα πραγματικό νεκροταφείο βυθισμένων πλοίων. Λόγω των μοναδικών χαρακτηριστικών του, το Sable έχει χαρακτηριστεί φυσικό απόθεμα. Για να το επισκεφθείτε, πρέπει να γράψετε μια αναφορά στην κυβέρνηση του Καναδά, εξηγώντας την αναγκαιότητα του ταξιδιού.

Pionen Data Center, Σουηδία


Χτισμένο στη Στοκχόλμη κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, αυτό το πυρηνικό καταφύγιο μετατράπηκε πρόσφατα σε ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα γραφείων για μια σουηδική εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου. Εδώ, σε βάθος 33 μέτρων και κρυμμένο πίσω από χοντρές πόρτες αποθηκεύονται οι πληροφορίες που ανήκουν σε πολλές διάσημες ιστοσελίδες.

Lascaux Cave, Γαλλία


Για να διατηρηθούν οι μοναδικές προϊστορικές ζωγραφιές του σπηλαίου, η είσοδος στο Lascaux απαγορεύεται πλέον για τους τουρίστες μετά από 15 χρόνια απεριόριστης πρόσβασης.

Mount Rushmore Hall of Records, ΗΠΑ


Εκτός από τα περίφημα γιγαντιαία ανάγλυφα των μεγαλύτερων Αμερικανών προέδρων, το Mount Rushmore έχει άλλο ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό: ένα μυστικό δωμάτιο κατασκευασμένο βαθιά μέσα στο βράχο. Πρόκειται για μια χρονοκάψουλα που περιέχει αντίγραφα των σημαντικότερων ιστορικών εγγράφων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου