Τρίτη, Ιουνίου 20, 2017

ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΣΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ Ή ΟΡΘΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ, ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΝΕΙ ΣΙΩΠΗΛΟΣ.


Ενσωματωμένη εικόνα 1

Καλό θα ήταν να μην στοχοποιούμε τους Καραμανλικούς. Ή τέλος πάντων, αυτούς που στηρίζουν τον πρώην πρωθυπουργό, με τον τρόπο, τις δηλώσεις και τις απόψεις, που νομίζουν ότι εκφράζουν τις θελήσεις του.
Λανθασμένα ή σωστά θα το κρίνει η ιστορία, αφού ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός... δεν αντιδρά,  ακόμα και σε περιπτώσεις που μία αντίδραση, θα ήταν επιβεβλημένη. Κι αυτό φυσικά μια άποψη είναι. Όσο όμως δεν αντιδρά, από την μία ,οι πολέμιοί του αποθρασύνονται κι από την άλλη οι καραμανλικοί, εντός ή εκτός εισαγωγικών, λαμβάνουν, αυτοδικαίως, το δικαίωμα να τον ερμηνεύουν.

Υπό την έννοια αυτή, ο πρώην πρωθυπουργός και το έργο του, βάλλονται πανταχόθεν.
Το σκηνικό που διαμορφώνεται, δεν είναι καλό, ούτε για την παράταξη, της οποίας η φυσιογνωμία αλλοιώνεται, από στελέχη που αποθρασύνονται, αλλά ούτε και για τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή.
Εδώ πρόκειται περί ευθείας επίθεσης εναντίον του και εναντίον του έργου του και κάποιοι αναρωτιούνται,  κατά την άποψή μας άστοχα, γιατί βγαίνουν αυτόκλητοι υπερασπιστές να στηρίξουν το έργο του.
Γιατί απλούστατα, δεν το στηρίζει ο ίδιος. Όσο για το εάν ο ελληνικός λαός γνωρίζει, πολύ αμφιβάλλουμε.
Η ιστορία της ΕΛΣΤΑΤ, είναι χαρακτηριστική. Είναι εντελώς διαφορετικό, να προτρέπεις ως πρώην πρωθυπουργός και μάλιστα μεγάλης αποδοχής, τον λαό να ανοίξει τα μάτια του και να διαβάσει για το σκάνδαλο και εντελώς διαφορετικό, να επιχειρούν εκείνοι που σε στηρίζουν, να σηκώσουν ανάστημα. Ανάθεμα, εάν οι μισοί νεοδημοκράτες, γνωρίζουν το μεγάλο εθνικό σκάνδαλο, του Γεωργίου και της παρεούλας του... Αυτή είναι, η πικρή αλήθεια... Η πολιτική, είναι μια διαρκής μάχη ουσιαστική και φυσικά η συνέπεια έργου, πράξεως και προσφοράς στον τόπο, απαιτείται να έχει συνέχεια και να μην μετατρέπονται ορισμένοι σε...σιδηρούν προσωπείο.

Κι αυτό φυσικά δεν έχει σχέση.. μόνον με τον πρώην πρωθυπουργό, Κ.Καραμανλή, που έχει επιλέξει όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως λανθασμένο δρόμο και οι εξελίξεις μας δικαιώνουν, αλλά και με όλους τους υπόλοιπους, που θα έπρεπε να βγουν επιτέλους από το καβούκι τους...-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου