Σάββατο, Ιουνίου 24, 2017

Στηρίζει ή δεν στηρίζει τελικά την εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια ο Μητσοτάκης;




Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να παίξει… κρυφτό στους δρόμους των Εξαρχείων, σχετικά με την εκδήλωση που σκοπεύει να πραγματοποιήσει η ΠΟΑΣΥ στις 29/6.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν μία εβδομάδα, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι «αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να γίνει μια τέτοια εκδήλωση στο χώρο των Εξαρχείων», τονίζοντας ότι θα ζητήσει από τους συνδικαλιστές αστυνομικούς να μην προχωρήσουν στην πραγματοποίησή της.

Ωστόσο, πηγές που βρέθηκαν στη σημερινή συνάντηση του Μητσοτάκη με στελέχη της ΠΟΑΣΥ σχολίασαν στο altsantiri.gr πως δεν έγινε κάποια αναφορά στην «παραίνεση» που θα ασκούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΠΟΑΣΥ για μη πραγματοποίηση τελικά της εκδήλωσης.


«Όσον αφορά το θέμα της πρωτοβουλίας της ΠΟΑΣΥ για την εκδήλωση της 29ης Ιουνίου, ανέφερε ότι η αυτονομία της ΠΟΑΣΥ είναι δεδομένη και αυτονόητη, ενώ επανέλαβε τη θέση που δημόσια έχει ήδη εκφράσει για το θέμα, αναγνωρίζοντας όμως το δικαίωμα κάθε σωματείου να οργανώνει σε νόμιμα πλαίσια οποιαδήποτε εκδήλωση ή συγκέντρωση», αναφέρει το κόμμα της Πειραιώς, ακολουθώντας την τακτική της… δημιουργικής ασάφειας.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει καταφέρει να μας μπερδέψει… Στηρίζει ή δεν στηρίζει τελικά την εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια;

«Ως πότε η ΝΔ θα θεωρεί τους αστυνομικούς «πελάτες» της και χειραγωγούμενα;», αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο αναρωτιέται αν ο κ. Μητσοτάκης στηρίζει ή όχι τη συγκέντρωση και «ως πότε η ΝΔ θα θεωρεί τους αστυνομικούς «πελάτες» της και χειραγωγούμενα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πριν από λίγες ημέρες, ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καταδικάσει δημόσια σε συνέντευξή του τη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια, ενώ ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε σπεύσει να τη στηρίξει.

Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ στηρίζει ή όχι τη συγκέντρωση που προανήγγειλε ο συνδικαλιστικός φορέας των αστυνομικών στα Εξάρχεια;

Η ΝΔ σχεδιάζει και άλλες δράσεις και ποιες;

Ως πότε η ΝΔ θα θεωρεί τους αστυνομικούς «πελάτες» της και χειραγωγούμενα;

Είναι αυτή υπεύθυνη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου