Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017

Με υπόμνημα απαντά ο Παπαντωνίου: Συκοφαντική δυσφήμηση η κλήση μου




Η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή είχε καλέσει σήμερα για κατάθεση τον πρώην υπουργό
«Άνευ αντικειμένου η παρουσία μου στην Επιτροπή», απαντά ο Παπαντωνίου
«Αυθαίρετες οι εκτιμήσεις της Επιτροπής»...

Υπόμνημα, αντί της αυτοπρόσωπης παρουσίας, επέλεξε να αποστείλει ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, για τα εξοπλιστικά.

Στο υπόμνημά του ο κ. Παπαντωνίου δηλώνει ότι η συμμετοχή του στην Επιτροπή θα είναι άνευ αντικειμένου, διότι η προανακριτική επιτροπή -όπως σημειώνει- έχει επιλέξει να μην εξετάσει την ουσία της υπόθεσης για «ενδεχομένως εύλογους νομικούς λόγους».

Ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζει αυθαίρετες τις εκτιμήσεις ότι υπήρξαν απώλειες για το ελληνικό δημόσιο, από την υλοποίηση των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων στις συμβάσεις που συνάφθηκαν επί υπουργίας του, και τονίζει ότι οι εκτιμήσεις που εστιάζονται στην πλημμελή εφαρμογή των κανόνων επιμελούς διαχείρισης -στο μέτρο που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα- αφορούν στο σύνολό τους το στάδιο υλοποίησης τους κατά τη διάρκεια άλλων υπουργικών θητειών.


Ο κ. Παπαντωνίου υποστηρίζει ότι η σύναψη των συμβάσεων και οι όροι τους προκύπτουν από τον νόμο και ομόφωνες εισηγήσεις υπηρεσιακών οργάνων. Για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι «η απόλυτη ανυπαρξία ένδειξης, ή ίχνους στοιχείου, οδήγησε στην ακόλουθη παραδοξότητα: Την επίκληση, ως μοναδικού τεκμηρίου για βάσιμες υπόνοιες διενέργειας παράνομων πληρωμών προς τον υπογράφοντα, ότι ήταν «εκείνος που εισηγήθηκε υπέρ της επιλογής (του οπλικού συστήματος) προς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, το οποίο αποφάσισε την προμήθειά του».

«Δηλαδή, ο υπουργός ο οποίος εισηγείται ως καθ’ ύλην αρμόδιος – μετά από επεξεργασία ετών από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την σύμφωνη γνώμη όλων των παραγόντων όπως επιβεβαιώνεται από τις υπογραφές τους – τη λήψη απόφασης από συλλογικό κυβερνητικό όργανο για μια σύμβαση, καθίσταται αυτομάτως βασικός ύποπτος για δωροληψία (!)» σημειώνει ο Γιάννος Παπαντωνίου και προσθέτει ότι «η προσφυγή σε «επιχειρήματα» αυτής της ποιότητας δεν εντάσσεται σε μια έντιμη προσπάθεια αναζήτησης της αλήθειας. Πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμηση που υπηρετεί φαύλες πολιτικές σκοπιμότητες».

Η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην υπουργού Ιωάννη Παπαντωνίου, για την ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είχε καλέσει τον πρώην υπουργό για παροχή εξηγήσεων σήμερα Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου