Τρίτη, Ιουνίου 13, 2017

Νύχτα αγωνίας στη Μυτιλήνη...

 

μετά τα 6,1 Ρίχτερ... Συνεχείς μετασεισμοί... Μία νεκρή, 25 τραυματίες...


Νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι στη Λέσβο μετά το ισχυρό «χτύπημα» του Εγκέλαδου με 6,1 Ρίχτερ.

Οι περισσότεροι κάτοικοι του...
νησιού έμειναν μακριά από τα σπίτια τους με τις μετασεισμικές δονήσεις να τους κρατούν σε συνεχή αγωνία.

Τραγικός απολογισμός του ισχυρού σεισμού μια γυναίκα νεκρή και τουλάχιστον 25 τραυματίες.

Τα μεγαλύτερα και περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στη νότια Λέσβο και κυρίως στο χωριό Βρίσα το οποίο σχεδόν ισοπεδώθηκε με 8 στα 10 σπίτια να έχουν καταρρεύσει ή να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας, αντιστράτηγο εν αποστρατεία Γιώργο Καμπούρη που βρίσκεται στην περιοχή της Βρίσας, η καταστροφή του χωριού είναι ολική. Μεταξύ των κατεστραμμένων κτιρίων είναι και το παλιό σχολείο του χωριού.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η κρατική μηχανή με τον στρατό να στήνει σκηνές στο γήπεδο του Πολιχνίτου ενώ ο δήμος Λέσβου άνοιξε δωμάτια σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην τουριστική περιοχή των Βατερών, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι άστεγοι σεισμοπαθείς της Βρίσας.

Παράλληλα με εντολή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, διατέθηκαν από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων της νότιας Λέσβου συνολικά 40 σκηνές των 10 ατόμων η μία και 2.000 μπουκάλια νερό.

Αργά το βράδυ το χωρίο Βρίσα εκκενώθηκε και οι περίπου 500 κάτοικοί του, που απομακρύνθηκαν με λεωφορεία των ΚΤΕΛ, διανυκτέρευσαν σε σκηνές, μέχρι να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Επίσης μέχρι αργά το βράδυ ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη στο γήπεδο του Πολιχνίτου υπό τον αναπλητρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα προκειμένου να σχεδιασθεί η αντιμετώπιση της όλης κατάστασης.

Από σήμερα το πρωί το «στρατηγείο» των εμπλεκόμενων φορέων και των ειδικών επιστημόνων θα λειτουργεί στη γενική γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής στη Μυτιλήνη.

Μια γυναίκα νεκρή

Τραγικός απολογισμός του ισχυρού σεισμού είναι μια γυναίκα νεκρή, τουλάχιστον 25 τραυματίες και οι μεγάλες ζημιές και καταστροφές σε σπίτια και υποδομές κυρίως στις νότιες περιοχές του νησιού.

Η άτυχη 43χρονη γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή λίγο πριν τις 8.30 το βράδυ από τους άνδρες της πυροσβεστικής που για ώρες την αναζητούσαν στα συντρίμμια του σπιτιού της στη Βρίσα.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει τα εξής:

«Νεκρή ανασύρθηκε η Ε.Β. 43 ετών, που αναζητούσαμε σε οικία που υπέστη μερική κατάρρευση στην περιοχή Βρίσα Λέσβου. Στην επιχείρηση ανάσυρσης συμμετείχαν 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 4 οχήματα καθώς και μια ομάδα από 10 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και ένα διασωστικό σκύλο της 1ης Ε.Μ.Α.Κ.

Όλες οι δυνάμεις του νησιού βρίσκονται σε επιφυλακή και θα περιπολούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για έλεγχο και άμεση ανταπόκριση σε τυχόν συμβάντα.»

Στο ίδιο χωριό νωρίτερα απεγκλωβίστηκε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους...

real.gr



Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου