Τρίτη, Ιουνίου 27, 2017

Γιατί να δαιμονοποιούμε τους ιδιώτες;...


Ο Μπουτάρης πότε πλαγίως και πότε ευθέως στρέφεται προς την ιδιωτική πρωτοβουλία με το επιχείρημα "πρέπει να μείνει καθαρή η πόλη"...

Από όλα όσα είπε στο δελτίο της ΕΡΤ και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο προκύπτει ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν σκέφτεται μόνο την τριήμερη ανάθεση εργασίας σε ιδιώτες να μαζέψουν τα σκουπίδια από τη Θεσσαλονίκη, αλλά το πάει και πιο μακριά.

Όπως...
είπε στον Νίκο Παναγιωτόπουλο:

Το κράτος οφείλει με τον ίδιο τρόπο που καπέλωσε τους δήμους κ επέβαλε τα 8μηνα, να ικανοποιήσει τα αιτήματα αυτών που βρίσκονται στο δρόμο.

Το δεύτερο είναι ότι εμείς κάναμε μια πρόταση στους εργαζομένους και στις δύο παρατάξεις και τους είπαμε: "παιδιά η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, δεν μπορούν να σηκωθούν τα σκουπίδια με τα 5 ή 10 αυτοκίνητα που έχει το προσωπικό ασφαλείας, για αυτό θα βάλουμε τους ιδιώτες με στόχο να σηκώνουσν 1500 τόνους περίπου σε τρεις μερες και παράλληλα βάλτε και εσείς ένα χέρι να καθαρίσει η πόλη γιατί με θερμοκρασίες σαν αυτές υπάρχει τέραστιος κίνδυνος για την δημόσια υγεία".

Το δεύτερο που τους είπαμε είναι "ελάτε από αύριο, χτυπάτε καρτέλα, πιάστε δουλειά. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σας στερήσει να πάρετε τα δεδουλευμένα". Και επιπλέον το χειρότερο είναι αυτή η δαιμονοποίηση που υπάρχει στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Δεν λεει κανείς ότι με το να έρθουν για 3 μέρες να βοηθήσουν, ιδιοτικοποιείται η καθαριότητα.

Για τους ιδιώτες:

Ξεκίνησε η πρόσκληση ενδιαφέροντος, κατατέθηκαν οι προσφορές, άνοιξαν οι πρσοφορές και αυριο θα πάρει την απόφαση η επιτροπή να αναθέσει αυτή τη δουλειά. Απόφαση που δεν την παίρνουμε πίσω.

Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να αποφασίσει το κράτος να αφήσει τον κάθε Δήμο να κάνει τη δουλειά του. Άλλη ανάγκη έχει ένας τουριστικός δήμος, όπως η Χίος ή η Ρόδος και άλλες ανάγκες έχει η θεσσαλονίκη ή η Λάρισα. Το κράτος πρέπει να πει σε κάθε Δημο: "έχεις ανταποδοτικά τέλη, κάνε το κουμάντο σου, πάρε όσο προσωπικό θες να πάρεις, κάνε και συμβάσεις με ιδιώτες και κράτα την πόλη καθαρή". Αυτός είναι ο τελικός στόχος. Δεν είναι μόνο να εξυπηρετούμε τους εργαζομένους. Ο πρώτος στόχος είναι να κρατιέται η πόλη καθαρή...

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου