Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017

Επιστροφή στη μάχιμη πολιτική επιδιώκει ο Θ. Ρουσόπουλος Στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στον Α. Λιάτσο έδειξε να θέλει πολύ την επιστροφή του στη ΝΔ

 


Έτοιμος να επιστρέψει στην πολιτική πάντα με το κόμμα της ΝΔ εμφανίστηκε ο Θ. Ρουσόπουλος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra και τον Αιμίλιο Λιάτσο ο Θ. Ρουσόπουλος δεν έκρυψε την επιθυμία του να επιστρέψει στη μάχιμη πολιτική. Στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που που παραχώρησε στον Α. Λιάτσο και η οποία έβγαλε πολλές ειδήσεις, ο πρώην υπουργός σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις ενόψει Eurogroup. «Το θέμα του χρέους, το οποίο έχει αναγάγει σε μείζον ζήτημα η κυβέρνηση, σίγουρα είναι πολύ σημαντικό αλλά δεν μπορούμε να αγνοούμε τον περιβάλλοντα χώρο» τόνισε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος μιλώντας στο Kontra και τον Αιμίλιο Λιάτσο.


Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και καθηγητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου επεσήμανε πως η Γερμανία βαδίζει σε εκλογική αναμέτρηση «και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να πείσει τους Γερμανούς για πράγματα που θα θέλαμε εμείς».

Από την άλλη, υπογράμμισε πως ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση δεν έκαναν σωστούς χειρισμούς «αφού αφήνουν για την τελευταία στιγμή πράγματα που έπρεπε να γίνουν από καιρό».

Ο ίδιος, επεσήμανε μάλιστα πως τα μηνύματα που στέλνει η ίδια η κυβέρνηση για το θέμα του χρέους είναι αντιφατικά, ενώ τόνισε πως «όπως έχουν παραδεχθεί και αρκετοί υπουργοί, ανέβασε πάρα πολύ τον πήχη και τώρα θα περάσει από κάτω».

«Ο Σόιμπλε είναι ο υπεύθυνος που η Ευρώπη έχει χάσει το κοινωνικό της πρόσωπο»
Ο κ. Ρουσόπουλος άσκησε κριτική και στους εταίρους μας, λέγοντας ότι η Ευρώπη σήμερα φυλλορροεί ως αποτέλεσμα των επιλογών της να «κηνυγάει» μόνο τους αριθμούς, ενώ σημείωσε πως «ο Σόιμπλε είναι ο υπεύθυνος που η Ευρώπη έχει χάσει το κοινωνικό της πρόσωπο».

«Πάντως, δεν συμφέρει κανένα να ξηλωθεί το πουλόβερ της Ευρώπης» εξήγησε.

Ο κ. Ρουσόπουλος επέκρινε τους Ευρωπαίους που εξαρχής έβαλαν το ΔΝΤ στο πρόγραμμα αντί «να διαχειριστούμε μόνοι μας τα του οίκου μας», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «από τη στιγμή που το Ταμείο λειτουργεί ως εξισορροπητικός παράγοντας, εκτιμώ ότι μάλλον πρόβλημα θα φέρει η αποχώρηση του τώρα από το πρόγραμμα».

«Ο Παπανδρέου δέχθηκε η χώρα να γίνει πειραματόζωο»
Ο πρώην υπουργός απάντησε και στις κατηγορίες της κυβέρνησης Σημίτη και της κυβέρνησης Παπανδρέου εναντίον της κυβέρνησης Καραμανλή για αύξηση του ελλείμματος.

Ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε πως ο κ. Σημίτης αποκρύπτει ότι η κυβέρνηση του έκανε πολύ μεγάλες δαπάνες (χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξοπλιστικά) «οι οποίες μετατέθηκαν όσον αφορά την πληρωμή τους για αργότερα και τις αποπλήρωσε η κυβέρνηση Καραμανλή».

Σ.Σ. Fimotro: Ο Α. Λιάτσος ίσως έχει την πιο σοβαρή και παρεμβατική εκπομπή της Ελληνικής τηλεόρασης. Το απέδειξε για μια ακόμη φορά με την συνέντευξη του Θ. Ρουσόπουλου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου