Τετάρτη, Ιουνίου 14, 2017

Τζόνσον: Καλώ όλα τα αραβικά κράτη να άρουν τον αποκλεισμό του Κατάρ

Ο Τζόνσον προέτρεψε τη Δευτέρα τα κράτη του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, να άρουν τον αποκλεισμό του Κατάρ και να βρουν άμεση λύση στη διπλωματική κρίση μέσω μιας διαμεσολάβησης.

«Ανησυχώ επίσης για ορισμένες από τις σθεναρές ενέργειες τις οποίες έκαναν η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν εναντίον ενός σημαντικού εταίρου», τόνισε ο επικεφαλής του Φόρεϊν Όφις, Μπόρις Τζόνσον, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.

«Καλώ όλα τα κράτη να κάνουν άμεσα βήματα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης και την εξεύρεση μιας άμεσης λύσης μέσω διαπραγμάτευσης», πρόσθεσε.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα έχει συναντήσεις με τους ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ και των ΗΑΕ εντός της εβδομάδας για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος, μεταξύ άλλων διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις και τις χερσαίες, αεροπορικές και θαλάσσιες συνδέσεις τους με το Κατάρ την περασμένη εβδομάδα, κατηγορώντας τη Ντόχα ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Τα μέτρα που επέβαλαν προκάλεσαν δυσχέρειες στις εισαγωγές τροφίμων και άλλων ειδών και ώθησαν πολλές ξένες τράπεζες να μειώσουν τη δραστηριότητά τους στο Κατάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου