Κυριακή, Ιουνίου 18, 2017

Διάγγελμα Τσίπρα προς τους ιθαγενείς της Ελλάδας: «Χθες ήταν μια καλή μέρα για τον ελληνικό λαό»! Το καταλάβαμε, γιατί μας έφερες καθρεφτάκια!

 

 

Διάγγελμα προς τους ιθαγενείς της Γερμανικής επαρχίας στη Μεσόγειο (Ελλάδα) για τα αποτελέσματα του Eurogroup απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός είπε πως:

«Χθες ήταν μετά από καιρό μια καλή ημέρα για την Ελλάδα. Ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο στις αγορές. Για το οριστικό τέλος των προγραμμάτων στήριξης. Σήμερα ίσως για πρώτη φορά αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί μετά από πολλή υπομονή και επιμονή φτάσαμε επιτέλους στο αποτέλεσμα. Πράξαμε ορθά που δεν πήραμε ό,τι μας έδιναν πριν από τρεις εβδομάδες και επιμείναμε. Κινητοποιήσαμε τις συμμαχίες μας και πήραμε τελικά αυτό που ζητούσαμε. Πήραμε σαφείς δεσμεύσεις για τα αναγκαία μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, πλεονάσματα χαμηλότερα και ρήτρα ανάπτυξης».

Και συνέχισε λέγοντας: Η πιο σημαντική δέσμευση βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο και αφορά για το οριστικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018. Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και των θυσιών του ελληνικού λαού. Δεν είναι ώρα της επανάπαυσης αλλά της αποφασιστικότητας».

«Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και των θυσιών του ελληνικού λαού όλα αυτά τα χρόνια. Είναι όμως άλλο να υπομένεις χωρίς αχτίδα φωτός. Και άλλο να βλέπεις μπροστά σου το δρόμο της εξόδου», δήλωσε.

Κατόπιν αυτών, σημείωσε ότι «τώρα είναι η ώρα για να προωθήσουμε τις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Για να τονίσει: «Το σήμα προς τα έξω, προς τους επενδυτές και τις αγορές για να εμπιστευθούν ξανά την Ελλάδα, έχει ήδη δοθεί και είναι πολύ ισχυρό».

«Το σήμα όμως και προς τα μέσα, όμως, πρέπει να είναι ακόμη ισχυρότερο. Ναι μπορούμε. Μπορούμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας με τις δικές μας δυνάμεις, να ξανακερδίσουμε την κυριαρχία και το μέλλον μας. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε». Advertisements

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου