Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017

Μία εγκλωβισμένη στο χωριό Βρίσα...

 
στη νότια Λέσβο...

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση απεγκλωβισμού γυναίκας από το σπίτι της στο χωριό Βρίσα του Πολιχνίτου στη...
νότια Λέσβο, που επλήγη από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,1 Ρίχτερ, η οποία σημειώθηκε το μεσημέρι ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Το σπίτι είναι υπό μερική κατάρρευση, ενώ, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, προς το παρόν δεν υπάρχει επαφή των πυροσβεστών με την εγκλωβισμένη.

Στο χωριό έχουν αναφερθεί μεγάλες ζημιές και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταρρεύσει πολλά σπίτια του οικισμού.

«Το μισό χωριό έχει μεγάλες ζημιές και πολλά σπίτια έχουν καταρρεύσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Έκτακτων Αναγκών του Δήμου Λέσβου Νίκος Καρασάββας, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

Λίγο νωρίτερα, ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Μανώλη Αρμενάκας είχε αναφέρει ότι κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα.

Επίσης, έκλεισαν λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης - Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα. Ο κ. Αρμενάκας είπε ακόμη ότι ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.

Παράληλλα, ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Ευστράτιος Κύπελης, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε γνωστό ότι μία γυναίκα στο χωριό Πέτρα έχει τραυματιστεί στο πόδι.

Ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς ανέφερε από την πλευρά του ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για σημαντικές ζημιές. Μικρές ζημιές, όπως είπε, έχουν αναφερθεί στην πόλη της Χίου και στο χωριό Κάμπος.

Με ελικόπτερο μεταβαίνει στη Μυτιλήνη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μετά τον μεγάλο σεισμό 6,1R που σημειώθηκε μεταξύ Λέσβου και Χίου. Μαζί του είναι ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, κλιμάκιο του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μηχανικοί, και ομάδα της ΕΜΑΚ...

naftemporiki.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου