Τρίτη, Ιουνίου 13, 2017

Στον Πειραιά η επέτειος διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας







Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και αρκετούς υψηλούς προσκεκλημένους εορτάστηκε η 45η επέτειος της εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας με την Κίνα.
Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, περιελάμβανε τη μουσική παράσταση της New Oriental Chinese Music Scene της Λαϊκής Κυβέρνησης του δήμου Σαγκάης, ο οποίος είναι αδελφοποιημένος με τον δήμο Πειραιά.

Ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Ευάγγελος Μαρινάκης καλωσόρισε του εκπροσώπους της Κίνας και απευθυνόμενος στον πρώην δήμαρχο Σανγκάης και μέλος του πολιτικού γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, τόνισε: «είμαστε πολύ χαρούμενοι, που σας υποδεχόμαστε στην πόλη μας. Ο Πειραιάς έχει αδελφοποιηθεί με την Σανγκάη, από το 1985 και είναι τώρα μια καλή ευκαιρία, για τις δύο πόλεις, να βρεθούν και πάλι πολύ κοντά, σε πολιτιστικό και επιχειρηματικό επίπεδο».
Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης χάρισε στον κ. Χαν δώρο ένα χρυσό κότινο, αντίγραφο του επάθλου των νικητών των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

«Σας παραδίδω αυτό το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, το βραβείο του νικητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας, ένα στεφάνι από ελιά. Σύμβολο του Ελληνισμού, σύμβολο της προσπάθειας αυτής της πόλης, να νικά και να θριαμβεύει, σε όλα τα επίπεδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου