Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2017

Σώοι εντοπίστηκαν πέντε αγνοούμενοι από την πυρκαγιά στον "πύργο της κολάσεως"




Στους 79 οι νεκροί στον Πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου-Φόβοι για ακόμα περισσότερα θύματα

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε νωρίτερα ότι 79 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται και είναι προφανώς νεκροί μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στον "πύργο της κολάσεως", Grenfell Tower, του δυτικού Λονδίνου, ενώ πέντε άνθρωποι ....που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι βρέθηκαν σώοι και αβλαβείς.


Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Λονδίνου Στιούαρτ Κάντι ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο πολυώροφο κτίριο κατοικιών ενδέχεται και πάλι να αλλάξει, αλλά πιθανόν όχι τόσο ριζικά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.Φόβοι για ακόμα περισσότερα θύματα

Στους 79 οι νεκροί στον Πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου
19/06/201712:452
Εκτύπωση


O αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι - Στάχτη και αποκαΐδια στο εσωτερικό του κτηρίου, όπου τα πάντα έχουν αλλοιωθεί από την φωτιά


Στους 79 ανέβηκε σήμερα Δευτέρα ο αριθμός των νεκρών από την φονική πυρκαγιά στον Πύργο Γρένφελ του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι, πέντε ημέρες από τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης που ξέσπασε η φωτιά.

Τα νέα στοιχεία έδωσε στην δημοσιότητα ο Στιούαρτ Κάντι, αστυνομικός διοικητής, μιλώντας έξω από τα κεντρικά γραφεία της Σκότλαντ Γιαρντ την Δευτέρα. «Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψει κανείς την απόγνωση που έχει προκαλέσει αυτή η φωτιά», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε πως πέντε άτομα που είχαν καταγραφεί στους αγνοούμενους εντοπίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.


Εν τω μεταξύ, η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου έδωσε την Κυριακή το βράδυ στην δημοσιότητα οπτικό υλικό από το εσωτερικό του Πύργου, το οποίο αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής: Τόνοι στάχτης και αποκαΐδια όπου κι αν γυρίσει κανείς το βλέμμα, τίποτα δεν θυμίζει κατοικήσιμο κτήριο, εκεί που μέχρι πριν από λίγες ημέρες έπαιζαν παιδιά και μεγάλωναν οικογένειες...

Χαρακτηριστικό της απόλυτης καταστροφής είναι και το γεγονός πως οι αρχές φοβούνται ότι δεν θα καταστεί δυνατόν να αναγνωριστούν όλοι οι νεκροί, ακόμα και αν εντοπιστούν όλες οι σοροί των αγνοούμενων, καθώς η αλλοίωση είναι τέτοια που έχει επηρεάσει ολοκληρωτικά και το dna.



Μετά την σφοδρή κριτική για την αντιμετώπιση της κατάστασης, η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε πως το ποσό των 5.500 λιρών θα δοθεί σε κάθε οικογένεια που έμεινε άστεγη μετά τη φονική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες αυτών των ανθρώπων. Οι 500 λίρες θα δοθούν μετρητά και οι 5.000 θα περάσουν σε λογαριασμούς των οικογενειών στην τράπεζα, μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας. Τα χρήματα θα εκχωρηθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς από σήμερα Δευτέρα, ενώ η Τερέζα Μέι δήλωσε πως «η κυβέρνησή μου θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να βοηθήσει ουσιαστικά τους ανθρώπους αυτούς».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου