Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017

Βρετανία: Εργοδότες ανάγκαζαν τους υπαλλήλους να ψηφίσουν Μέι!





Σφοδρές επικρίσεις δέχονται δύο εργοδότες στη Βρετανία επειδή έλεγαν στους εργαζομένους τους να ψηφίσουν τους Συντηρητικούς αν δεν θέλουν να κινδυνεύσουν να χάσουν τη δουλειά τους. Ένας από αυτούς προειδοποίησε πως «οι ψηφοφόροι των Εργατικών θα απολυθούν πρώτοι», μεταδίδει ο Guardian.


Το σωματείο GMB ονομάτισε τους εργοδότες, ενώ κάποιοι από αυτούς δέχθηκαν σκληρές επικρίσεις από χρήστες social media.

Ο John Brooker ανέφερε στους εργαζομένους στην εταιρία IT Storm Technologies, να ψηφίσουν Συντηρητικούς «αν εκτιμάτε τη δουλειά σας».

Ταυτόχρονα η εταιρία στοιχημάτων Jenningsbet απείλησε τους υπαλλήλους ότι θα κατέρρεε και οι ίδιοι θα έχαναν τις δουλειές τους, αν δεν ψήφιζαν τους Tories.

Προσπαθώντας να δικαιολογηθεί, αφότου διέρρευσε σχετική επιστολή που συνέταξε προς τους εργαζομένους, ο Brooker ανέφερε ότι «έχουμε πολύ ανοικτή κουλτούρα εδώ στο γραφείο, όπου ο κόσμος είναι ελεύθερος να εκφράσει την άποψή του ή να μοιραστεί ένα δύο αστεία».

Από την άλλη, εκπρόσωπος της JenningsBet δήλωσε πως η εταιρία «πιστεύει πως είναι σημαντικό για τους εργαζομένους της να κατανοούν τις πολιτικές που μπορεί να επηρεάσουν τη ζωή και την οικονομική τους ασφάλεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου