Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017

Μαντάς: Θα δώσουμε τη μάχη για τη χώρα...



με τους καλύτερους όρους...


«Να μη βιαζόμαστε και να είμαστε ψύχραιμοι, διότι μέχρι την τελευταία στιγμή θα δίνουμε μάχη» δήλωσε ο...
κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup.

«Η αντιπροσωπεία μας θα δώσει μαζί και με άλλες δυνάμεις -αυτό είναι πια απολύτως φανερό- τη μάχη, όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για τη χώρα και θα τη δώσει με τους καλύτερους όρους, καθώς από τη δική μας πλευρά έχουμε κάνει ό,τι έπρεπε να κάνουμε και ό,τι είχε συμφωνηθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα» επισήμανε ο κ. Μαντάς και εκτίμησε: «Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι πρώτον το ζήτημα της αξιολόγησης κλείνει και η αναμενόμενη δόση θα εκταμιευθεί και αυτό έχει "κλειδώσει". Στο "τραπέζι", έστω και αν στην ημερήσια διάταξη μπαίνει με τα "ίσως" και τα "αν", θα είναι στην ουσία το θέμα των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους και της συζήτησης γύρω από αυτό το ζήτημα».

Ο κ. Μαντάς σημείωσε πως στο θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους δεν έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μέλος του οποίου είναι η ΝΔ, προσθέτοντας: «Όλοι έχουμε κουραστεί από τη δογματική προσήλωση ορισμένων δυνάμεων στην ΕΕ, που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις τύχες όχι μόνο της χώρας μας, αλλά της Ευρώπης. Προφανώς ο κ. Σόιμπλε είναι ο πιο ένθερμος εκφραστής αυτής της προσήλωσης. Νομίζω ότι υπολογίζουν τα πράγματα και λειτουργούν με έναν τρόπο που υπονομεύουν την πορεία ολόκληρης της Ευρώπης». Συμπλήρωσε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πώς θα αντιμετωπισθεί το ελληνικό ζήτημα αφορά το σύνολο της Ευρώπης, διότι πίσω από τη χώρα μας και το πρόβλημα που έχει με το θέμα της ρύθμισης του χρέους είναι και τα ζητήματα της Ιταλίας και πιθανά και της Γαλλίας και άλλων χωρών».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους είναι «ένα ευρωπαϊκό ζήτημα», εξηγώντας ότι «η ελληνική οικονομία παρά τις δυσκολίες έχει σοβαρές ενδείξεις πως έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε μία κανονικότητα», όμως, «όλοι γνωρίζουν και ότι η χώρα έχει μπροστά της τα επόμενα χρόνια -όχι άμεσα αλλά το 2022-2023- πολύ υψηλές χρηματοδοτικές υποχρεώσεις σε σχέση με την αποπληρωμή του χρέους και αν δεν υπάρξει ρύθμιση, τότε δε θα υπάρχει καθαρός διάδρομος και αυτό είναι ένα σήμα στους επενδυτές να μείνουν ακόμη σκεπτικοί, όσον αφορά τις επενδύσεις τους και ένα σήμα και στην ελληνική οικονομία και κοινωνία να κρατήσουν χαμηλά τς προσδοκίες και τα μελλοντικά σχέδια». «Αυτοί που έφτιαξαν το πρόγραμμα, δε θέλουν να βγει το πρόγραμμα;» διερωτήθηκε και υπογράμμισε: «Η επιμονή μας στο θέμα του χρέους όχι μόνο δεν είναι άστοχη, αλλά είναι και ουσιαστική και ειλικρινής»...

left.gr


Αναρτήθηκε από nonews-NEWS


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου