Τετάρτη, Ιουνίου 14, 2017

Ο αισιόδοξος Μοσκοβισί...

 

Ο επίτροπος Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιέρ Μοσκοβισί, εμφανίσθηκε εκ νέου αισιόδοξος για το ελληνικό ζήτημα, ένα 24ωρο από τη...
συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. Η Ελλάδα και οι διεθνείς δανειστές της θα έρθουν σε συμβιβασμό και θα βρεθεί μια «δίκαιη λύση» για την ελάφρυνση του χρέους, σύμφωνα με τον ευρωπαίο αξιωματούχο.


Ο Μοσκοβισί έσπευσε να διευκρινίσει πως «κανένας δεν θέλει πια περικοπή του χρέους» και πως οι πιστωτές της χώρα μας εξετάζουν το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους φέρνοντας ως παράδειγμα μία πιθανή μεγαλύτερη προθεσμία αποπληρωμής.

Ο Γάλλος επίτροπος Οικονομίας, παραχωρώντας συνέντευξη στον όμιλο γερμανικών εφημερίδων Funke, τόνισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να επιβραβευθεί για το σκληρό πακέτο μεταρρυθμίσεων που ψήφισε η Βουλή, ενώ οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συμφωνήσουν να αποδεσμεύσουν την επόμενη δόση του δανείου. «Τα πράγματα βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση» είπε.

Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι η τρίτη δόση είναι και η τελευταία, μετά από την οποία η Ελλάδα θα καταστεί ξανά «φυσιολογικό μέλος της Ευρωζώνης», το οποίο θα της επιτρέψει να επιστρέψει στις αγορές το 2018.

Εκτός του Πιέρ Μοσκοβισί ανάλογη αισιοδοξία εκφράζεται και από την πλευρά των θεσμών, αλλά τα χαρτιά παραμένουν κλειστά. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χθες, μίλησε για θετική κατάληξη την Πέμπτη, αλλά δεν αναφέρθηκε περαιτέρω στο εάν θα υπάρξει γεφύρωση μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ...

efsyn.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου