Κυριακή, Ιουνίου 25, 2017

Επίθεση Ισλαμιστών βομβιστών, σε εκκλησία απέτρεψε την τελευταία στιγμή η αστυνομία της Αιγύπτου




Η αιγυπτιακή αστυνομία έκανε γνωστό ότι απέτρεψε μια βομβιστική επίθεση εναντίον ναού στην Αλεξάνδρεια (βόρεια), καθώς συνέλαβε.... τα μέλη του πυρήνα που κατηγορείται ότι σχεδίαζε την επίθεση.

Έξι μέλη αυτής της ομάδας μεταξύ αυτών «δύο βομβιστές αυτοκτονίας» που ήθελαν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά τους σε μια εκκλησία στην Αλεξάνδρεια συνελήφθησαν, διευκρίνισε το υπουργείο Εσωτερικών σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Ο ένας εκ των επίδοξων βομβιστών σχεδίαζε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά εντός του ιερού ναού και ο δεύτερος λίγο μετά, όταν η αστυνομία θα έφθανε στο σημείο, σύμφωνα με το υπουργείο.

Οι συλλήψεις έγιναν τρεις μήνες μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, εναντίον δύο εκκλησιών κοπτών στο βόρειο Κάιρο, όπου σκοτώθηκαν 45 άνθρωποι. Τον Δεκέμβριο σε μια επίθεση σε ναό στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, επίσης με την υπογραφή του Ισλαμικού Κράτους, είχαν σκοτωθεί 29 άνθρωποι.

Την Πέμπτη, το υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποίησε ότι η αστυνομία σκότωσε στο νότιο τμήμα της χώρας επτά «εξτρεμιστές» που κατηγορούνται ότι εμπλέκονταν σε αυτές τις επιθέσεις.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: αρχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου