Παρασκευή, Ιουνίου 16, 2017

Στο παιχνίδι Σόιμπλε παίζει η ΝΔ...





Το βρόμικο παιχνίδι του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, που επιχείρησε σπέκουλα για τις σχέσεις του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον...
υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο, ανέλαβε χθες να προπαγανδίσει στο εσωτερικό της χώρας η Ν.Δ., με κορυφαία στελέχη της να προσπαθούν εναγωνίως να δημιουργήσουν εντυπώσεις, στο παρά 1' της σύγκλησης του Eurogroup για τη συνολική συμφωνία επί της ελληνικής εκκρεμότητας.

Ο Β. Σόιμπλε, σε μια προφανή προσπάθεια να δημιουργήσει ψευδείς πολιτικές εντυπώσεις -και με δεδομένη και πολλάκις εκπεφρασμένη την “εμμονή” του κατά του Αλ. Τσίπρα-, “συμβούλευσε” προχθές τον Έλληνα πρωθυπουργό να... ακούει τον Ευ. Τσακαλώτο, θέλοντας να παρουσιάσει τον υπουργό Οικονομικών σαν δήθεν “ελαστικό” και επιχειρώντας να φιλοτεχνήσει εικόνα “ρήγματος” στην κορυφή της κυβέρνησης -αυτό, δηλαδή, που διερμήνευσαν, μιλώντας για “ρήγμα Τσίπρα-Τσακαλώτου” στην πρώτη τους σελίδα, τα χθεσινά “Νέα”. “Ο Ευ. Τσακαλώτος είναι εξαιρετικός υπουργός Οικονομικών και σκληρός διαπραγματευτής, αλλά ο Αλ. Τσίπρας δεν του δείχνει αρκετή εμπιστοσύνη” φέρεται ειπών ο υπουργός Οικονομικών, φέρνοντας στην επιφάνεια την πολιτική σκοπιμότητα του Βερολίνου, που φτάνει ακόμη και στο σημείο των “χτυπημάτων κάτω από τη ζώνη” και της σποράς ζιζανίων στην Αθήνα.

“Γαλάζια” σπέκουλα

Χθες, λοιπόν, ήταν η σειρά της Ν.Δ., διά του εκπροσώπου και των δύο αντιπροέδρων της, να εκμεταλλευτεί τη δήλωση του Β. Σόιμπλε, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση την ευθύνη για... όσα είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Τον χορό της σπέκουλας έσυρε, ήδη από χθες το πρωί, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδης, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την τοποθέτηση του Β. Σόιμπλε: “Είναι πάρα πολύ κακό για την Ελλάδα και με ενοχλεί πάρα πολύ, και ως βουλευτή και ως πολίτη, που ένας ξένος υπουργός εμπαίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό” ισχυρίστηκε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, για να προσθέσει: “Προφανέστατα ο κ. Σόιμπλε ενοχλήθηκε πάρα πολύ από τη δήλωση του κ. πρωθυπουργού εκείνη τη μέρα στη Βουλή, που είπε 'ετοιμάζομαι να βάλω γραβάτα' και όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι, μα ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι το χρέος πάει για Ιούλιο 2018 , ο κ. Τσίπρας είπε ότι μιλάει με τη Μέρκελ και δεν τον νοιάζει ο Σόιμπλε”. “Όταν το άκουσα εγώ αυτό, λέω 'Θεέ μου, τι ξύλο έχουμε να φάμε'. Είναι δυνατόν να είσαι ο πρωθυπουργός της χώρας και να μην καταλαβαίνεις ότι το να αδειάζεις δημοσίως τον Σόιμπλε, λέγοντας τι είπε με τη Μέρκελ, είναι αρκετός λόγος για να χαλάσει η συμφωνία;”, κατέληξε ο Αδ. Γεωργιάδης, “αθωώνοντας” τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και επιρρίπτοντας στην κυβέρνηση την ευθύνη για την απαράδεκτη παρέμβασή του στην εσωτερική λειτουργία της κυβέρνησης.

Λίγο αργότερα, στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο έτερος αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μιλώντας στον /σ Real FM, ο Κ. Χατζηδάκης έριξε στην κυβέρνηση, κι εκείνος με τη σειρά του, τον λίθο του αναθέματος: “Δεν είμαι φυσικά ενθουσιασμένος με αυτή την παρέμβαση. Όλοι Έλληνες είμαστε και όλοι έχουμε τα ίδια αισθήματα, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να σκεφτόμαστε και ποιος έδωσε το δικαίωμα στον κ. Σόιμπλε να μας τρολάρει” είπε, για να προσθέσει πως “έχουμε μια κυβέρνηση η οποία είναι σε πολιτική ζάλη, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Καθόμουν και λογάριαζα και βρήκα σε έναν μήνα, από τις 15 Μαΐου έως και σήμερα, για το θέμα του χρέους 7 διαφορετικές μεταπτώσεις της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα... Αυτό το πράγμα σοβαρή αντιμετώπιση δεν το λες. Νομίζω δείχνει πολιτικό ίλιγγο και ευτελίζει την ίδια την κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς υποβαθμίζει και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Μια κυβέρνηση η οποία είναι σε απόλυτη σύγχυση. Δεν μπορεί. Δεν γίνεται πια” κατέληξε ο Κ. Χατζηδάκης.

Το κλίμα περί “ρήξης” στο εσωτερικό της κυβέρνησης “αξιοποίησε” και ο “γαλάζιος” εκπρόσωπος Β. Κικίλιας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εντείνοντας τη σπέκουλα. “Υπάρχει σύγχυση στην κυβέρνηση” υπογράμμισε, συμπληρώνοντας: “Υπάρχουν διαρροές ότι ο ένας υπουργός αδειάζει τον άλλο, ότι επίκειται ανασχηματισμός, ότι αδειάζεται ο υπουργός Οικονομικών. Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει συνέπεια και σοβαρότητα”.

Σιωπή για τον Λεμέρ

Σημειωτέον, πάντως, ότι για ακόμη μία μέρα και παρά την επίσκεψη του Γάλλου υπουργού Οικονομίας Μπρ. Λεμέρ στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. επέμεινε στη στάση σιωπής του κόμματός του αναφορικά με τη γαλλική πρόταση, επικαλούμενος το γεγονός ότι αυτή δεν έχει καταγραφεί κάπου... με επισημότητα. “Η θέση επισήμως δεν έχει διατυπωθεί πουθενά. Υπάρχει μόνο με διαρροές από τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο. Πριν από μερικές ημέρες, όμως, είχε άλλη θέση. Τι ισχύει; Όταν θα υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα από το Eurogroup, θα τοποθετηθούμε” είπε, ερωτηθείς για το κατά πόσον η Ν.Δ. συμφωνεί ή όχι με την πρόταση της Γαλλίας. Επίσης, ο Β. Κικίλιας εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση, καταλογίζοντας στο Μέγαρο Μαξίμου πως “αποδεικνύεται ότι δεν είχε και δεν έχει ούτε στραγητική, ούτε σχέδιο. Αλλάζει θέσεις».

“Δεν υπάρχει καθαρή θέση της κυβέρνησης για το χρέος. Ο κ. Τσίπρας αυτοεγκλωβίστηκε στο θέμα του χρέους, καθυστέρησε τη διαπραγμάτευση και φόρτωσε όλο τον ελληνικό λαό με νέα μέτρα λιτότητας. Η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση έχει συνέπεια να είμαστε εκτός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης” συνέχισε ο Β. Κικίλιας, επαναλαμβάνοντας τη “γαλάζια” ρητορική περί “τέταρτου, αχρείαστου Μνημονίου” αλλά και αποκαλύπτοντας τη γραμμή της Ν.Δ. για να... απορρίψει την όποια συμφωνία, οψέποτε προκύψει: “Δεν μπορεί να υπάρξει λύση στην οικονομία με τα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα που δέχθηκε” είπε, αφήνοντας να διαφανεί ότι... ακόμη κι αν οι δανειστές αποφασίσουν διαγραφή του ελληνικού χρέους, η Ν.Δ. θα επικεντρώνεται στα πρωτογενή πλεονάσματα. Τέλος, ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως “ο κ. Τσίπρας θα πάρει ό,τι τού δώσουν για να κρατηθεί στην καρέκλα του πρωθυπουργού” και τόνισε πως “η Ν.Δ. έχει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση για τη ρύθμιση του χρέους που θα μπορούσε να είναι εθνική θέση” αναφερόμενος στο... “κενό γράμμα” της συμφωνίας του Eurogroup του 2012!

Μαξίμου: “Αντί να ζητήσουν συγγνώμη...”

“Δυστυχώς ο κ. Κικίλιας και η Ν.Δ., για άλλη μία φορά, δείχνουν να μην κατανοούν τι ακριβώς συμβαίνει...” απάντησε το Μαξίμου με σκληρό τρόπο, προσθέτοντας: “Μέχρι πρότινος η Ν.Δ. ισχυριζόταν πως το χρέος είναι βιώσιμο χωρίς μέτρα ελάφρυνσης, παρά το γεγονός ότι μετά το PSI της κυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, με το οποίο καταστράφηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία για να διασωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, το χρέος από το 120% εκτινάχθηκε στο 180% του ΑΕΠ! Αντί λοιπόν να ζητήσουν μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό όλοι αυτοί που τον εγκλώβισαν σε βαθιά χαράδρα και μετέτρεψαν τη χώρα σε αποικία χρέους, έχουν τώρα και το θράσος από πάνω να μιλούν για αυτοεγκλωβισμό” κατέληγε η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού...

Μελιγγώνης Γιώργος (Η Αυγή)

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου