Τρίτη, Ιουνίου 13, 2017

Νέα θεωρία συνωμοσίας για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη φέρνει στο φως η Σαμπάχ




Η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα έρχεται ξανά στο προσκήνιο με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας, Σαμπάχ.

O δολοφόνος του Ρώσου Πρέσβη Αντρέι Καρλόφ που έπεσε νεκρός στις 19 Δεκεμβρίου 2016 στην Άγκυρα σε εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής, φέρεται, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, να είχε σχέση με μέλη της οργάνωσης του Φεντουλάχ Γκιουλέν που βρίσκονταν στα κατεχόμενα.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» ο αστυνομικός Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς πριν την δολοφονία του πρέσβη είχε ραντεβού σε ξενοδοχείο στα κατεχόμενα με πέντε Γκιουλενιστές.

Η έρευνα του εισαγγελέα Άγκυρας σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει εντοπίσει ότι ένας από τους πέντε Γκιουλενιστές ζει στα κατεχόμενα. Πριν συναντηθεί με τους πέντε στο ξενοδοχείο στα κατεχόμενα, εντοπίστηκε επίσης ότι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία μέσω της υπηρεσίας «Face Time».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εντοπίστηκαν στο τηλέφωνο, τον υπολογιστή και αλλού του Αλτιντάς, η προετοιμασία της δολοφονίας άρχισε στις 15 Νοεμβρίου 2016, ημέρα επετείου ανακήρυξης του ψευδοκράτους, κατά την οποία γινόντουσαν εορτασμοί και στρατιωτικές παρελάσεις στα κατεχόμενα.

Στο μεταξύ, πριν 10 περίπου ημέρες οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες είχαν γράψει ότι η λεγόμενη «αστυνομία» του ψευδοκράτους είχε συλλάβει 14 άτομα ως μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν σε εφόδους που έκανε σε σπίτια. Επίσης μετά την κάθοδο στα κατεχόμενα ειδικών από την Τουρκία, έχει καταρτιστεί κατάλογος πέραν των 100 ατόμων, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι ως Γκιουλενιστές και δεν αποκλείονται νέες συλλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου