Σάββατο, Ιουνίου 17, 2017

Κίνδυνος κατάρρευσης του Πύργου Γκρένφελ! Εκκενώθηκαν γραμμές του μετρό

Σκυλιά με ειδικές «μπότες» μπαίνουν στον «Πύργο της Κολάσεως» για να βρουν τα θύματα
 

Δύο γραμμές του μετρό στο δυτικό Λονδίνο τέθηκαν εκτός λειτουργίας πριν λίγη ώρα, καθώς υπάρχουν φόβοι πως ο Πύργος του Γκρένφελ ενδέχεται να καταρρεύσει. ....


Όλες οι στάσεις του μετρό μεταξύ του σταθμού Hammersmith και του σταθμού City, αλλά και μεταξύ των σταθμών Edgeware Road και Hammersmith έχουν κλείσει.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μετρό τόνισε πως η απόφαση για την εκκένωση των γραμμών πάρθηκε κατόπιν αιτήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τόνισε δε, πως η εταιρεία δεν έχει δεχθεί "ποτέ στην πρόσφατη ιστορία" κάποιο παρόμοιο αίτημα και μάλιστα δεν ήταν σε θέση να δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πότε θα επαναλειτουργήσουν οι γραμμές.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη το κτήριο Γκρένφελ τυλίχθηκε στις φλόγες, σε μία φονική πυρκαγιά, από την οποία τα επιβεβαιωμένα θύματα είναι 30, ενώ ο τελικός αριθμός αναμένεται να προσεγγίσει τους 100.


Σκυλιά με ειδικές «μπότες» μπαίνουν στον «Πύργο της Κολάσεως» για να βρουν τα θύματα
 
Περίπου 70 άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι και είναι πιθανό να βρίσκονται στους πάνω ορόφους του Πύργου Γκρένφελ που έχουν καεί ολοσχερώς
 
Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τώρα οι πυροσβέστες στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τους περίπου 70 ανθρώπους που θεωρούνται αγνοούμενοι από την μεγάλη φωτιά στον πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου.

Οι σκύλοι αυτοί θα φορούν ειδικά σχεδιασμένες «μπότες» που θα προστατέψουν τα πόδια τους από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο εσωτερικό του «Πύργου της Κολάσεως». Η αστυνομία έχει ήδη επιβεβαιώσει τον θάνατο 30 ανθρώπων, τέσσερις ημέρες μετά την φονική πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης.


Πλέον δεν υπάρχει καμία ελπίδα πως μέσα στα αποκαΐδια υπάρχει επιζών, όπως έχει ανακοινώσει η Πυροσβεστική, ενώ όσοι εγκλωβίστηκαν στους υψηλότερους ορόφους του πύργου, είναι όλοι νεκροί. Τα σκυλιά πρόκειται να ανέβουν στους ορόφους αυτούς, ώστε να εντοπίσουν τα θύματα - πολλά από τα οποία μπορεί να μην αναγνωριστούν ποτέ, λόγω της παραμόρφωσής τους από την φωτιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου