Παρασκευή, Ιουνίου 16, 2017

Μόνο σε εξωγήινους δεν απέδωσε την ελληνική ανάπτυξη ο… φίλος του Κυριάκου




Και το κρέας ψάρι μπορεί να βαφτίσει ο συντηρητικός πολιτικός


Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι. Η παραπάνω παροιμία δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη εφαρμογή από την περίπτωση των «δύο φίλων», του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μάνφρεντ Βέμπερ.....


Στο πλαίσιο επίσκεψης του γερμανού πολιτικού και στελέχους των βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών στη χώρα μας, την προσεχή Δευτέρα, ο συντηρητικός πολιτικός είπε να δείξει τα… αδελφικά του αισθήματα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία ή για την ακρίβεια τα αντικυβερνητικά του αισθήματα απέναντι στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, φτάνοντας μάλιστα σε ανήκουστα επίπεδα προπαγάνδας.

«Ο σκοπός της επίσκεψης στην Αθήνα είναι να σκεφτούμε τα επόμενα βήματα μαζί με το κόμμα, με το οποίο συνεργαζόμαστε, τη Νέα Δημοκρατία. Και βέβαια να στηρίξουμε τον φίλο μου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να του πούμε ότι μπορεί να υπολογίζει στους φίλους του στην Ευρώπη, γιατί πιστεύουμε ότι στο πρόσωπό του οι Έλληνες θα είχαν μία ικανή ηγεσία», ξεκαθάρισε αρχικά ο Βέμπερ.

Η συνέχεια όμως ήταν… καλύτερη, με τον ίδιο να αποδίδει σε εξωτερικούς παράγοντες, στον παγκόσμιο τουρισμό, ίσως και στους εξωγήινους (σίγουρα πάντως όχι στην κυβέρνηση Τσίπρα) τους υψηλούς δείκτες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

«Η οικονομική άνθηση, η ανάκαμψη που βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη συμπαρασύρει την ελληνική οικονομία» λέει ο γερμανός πολιτικός.

«Το 2016 η ευρωζώνη είχε υψηλότερους δείκτες ανάπτυξης από της ΗΠΑ και η Ελλάδα επωφελείται από αυτήν την εξέλιξη, ιδιαίτερα στον τουριστικό κλάδο. Αλλά η ανάπτυξη οφείλεται περισσότερο σε εξωγενείς παράγοντες και λιγότερο στις ενέργειες της κυβέρνησης Τσίπρα.

Επομένως το μήνυμα παραμένει: χρειαζόμαστε μία έμπιστη και αξιόπιστη κυβέρνηση στην Ελλάδα. Τους τελευταίους μήνες ο Τσίπρας έχει αναλώσει σημαντικό κεφάλαιο αξιοπιστίας και αυτό έχει δυσχεράνει και τις διαπραγματεύσεις».

Άξιος «αδελφός» του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου