Κυριακή, Ιουνίου 18, 2017

ΝΔ: Πρωτοφανής η παρέμβαση Κουρουμπλή σε μία πολύ γκρίζα υπόθεση





Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σημειώνει πως οι πολίτες έχουν ήδη βγάλει τα συμπεράσματά τους για την αιφνίδια σπουδή του κ. Υπουργού.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος...
με αφορμή τις έρευνες για το ουκρανικό πλοίο που μετέφερε λαθραία τσιγάρα και παραμένει στην Παλαιοχώρα Χανίων η ΝΔ αναφέρει πως κ. Κουρουπλής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη «παρενέβη με πρωτοφανή τρόπο στην υπόθεση» και ότι «υποστήριξε ότι βάση των πληροφοριών του "δεν προκύπτει ζήτημα λαθρεμπορίου", προκαταλαμβάνοντας το αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη».

«Συνιστούμε στον κ. Κουρουμπλή να μην εκτίθεται άλλο. Οι πολίτες έχουν ήδη βγάλει τα συμπεράσματά τους για την αιφνίδια σπουδή του κ. Υπουργού να "ασπρίσει" αυτήν την πολύ "γκρίζα" υπόθεση», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.



Π. Κουρουμπλής: Δεν προκύπτει θέμα λαθρεμπορίου...




... για το Ουκρανικό πλοίο...


Δεν προκύπτει θέμα λαθρεμπορίου για το φορτηγό πλοίο « RS-300 Νο 97», σημαίας Ουκρανίας που μετέφερε τσιγάρα και το οποίο βρίσκεται...

εδώ και 7 μήνες στη Παλαιοχώρα Χανίων, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, διευκρινίζοντας ότι από τον έλεγχο που έκαναν οι τελωνειακές αρχές φαίνεται ότι τα τσιγάρα εξήχθησαν από την ΣΕΚΑΠ στο Μαυροβούνιο με νόμιμο τρόπο. «Τώρα αν υπάρχουν ζητήματα λαθρεμπορίου στο Μαυροβούνιο η Ελλάδα δεν εμπλέκεται. Εύκολα μας αρέσει να λέμε διάφορα. Οι πληροφορίες που έχει το υπουργείο Ναυτιλίας από το τελωνείο, είναι ότι δεν προκύπτει λαθρεμπόριο» πρόσθεσε.

Ο Π. Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αλφα 989» έδωσε επιπλέον διευκρινίσεις για το Ουκρανικό πλοίο, λέγοντας ότι όταν αυτό ζήτησε βοήθεια ήταν σε διεθνή ύδατα. «Το Λιμενικό το βρήκε και το πήρε από διεθνή ύδατα και μάλιστα αφού το πλοίο είχε ζητήσει βοήθεια. Σε αυτές τις περιπτώσεις που το πλοίο είναι σε διεθνή ύδατα και όχι σε εθνικά χωρικά, είναι δύσκολο να στοιχειοθετηθεί κατηγορία περί λαθρεμπορίου. Στη συνέχεια έγιναν οι έλεγχοι που θέλαμε να κάνουμε. Δεν βρήκαμε ούτε όπλα ούτε ναρκωτικά. Βρήκαμε τσιγάρα» σημείωσε.

Ο Π. Κουρουμπλής έκανε γνωστό ότι επειδή εκ κατασκευής το πλοίο ήταν αλιευτικό, με τον περιορισμό να εκτελεί πλόες εντός της Μαύρης Θάλασσας, το Λιμενικό Σώμα απηύθυνε σχετικό ερώτημα στις ουκρανικές αρχές. Η απάντηση που πήρε είναι ότι το σκάφος άλλαξε χαρακτήρα και χρήση και πλέον πιστοποιείται από τις ουκρανικές αρχές, ότι μπορεί να μεταφέρει και φορτία. «Μετά από αυτό, ζητήσαμε την παρέμβαση του εισαγγελέα. Γιατί κάναμε πολύ περισσότερα από όσα φαντάζονται κάποιοι. Ξέρετε θέλουμε να εξαντληθεί όλο το περιθώριο που υπάρχει για να έχουμε μια σαφή εικόνα. Η υπόθεση τώρα είναι στον εισαγγελέα και άρα δεν χρειάζεται να κάνουμε υποθέσεις εργασίας», κατέληξε.

Ο υπουργός Ναυτιλίας μίλησε για όλες τις επιτυχίες του Λιμενικού Σώματος στις παράνομες ναυλώσεις σκαφών αναψυχής και στην πάταξη του λαθρεμπορίου. Όπως είπε έχει αλλάξει όλο το μοντέλο λειτουργίας στο Λιμενικό Σώμα. «Επί πέντε χρόνια αλώνιζαν τα παράνομα τουριστικά σκάφη στο Αιγαίο. Πόσα έπιασαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις; Τώρα σε ένα μήνα έχουμε πιάσει τρία τέτοια σκάφη. Και αυτό γιατί γίνεται εξαιρετικά καλή δουλειά», λέγοντας ότι θα μιλήσει με λεπτομέρειες γι αυτό, στην επερώτηση που του έχουν καταθέσει στη Βουλή. «Θα πάρουν τις κατάλληλες απαντήσεις και θα πρέπει και αυτοί που με ρωτούν να απαντήσουν με τη σειρά τους, γιατί η διασύνδεση της βάσης δεδομένων του Λιμενικού με τις βάσεις δεδομένων των τελωνειακών αρχών δεν είχε γίνει ως τώρα; Γιατί ακριβώς κάποιοι δεν το ήθελαν αυτό. Τώρα όμως έχει αρχίσει η υλοποίηση της διαλειτουργικότητας των βάσεων δεδομένων και τα αποτελέσματα είναι να συλλαμβάνονται συνεχώς πλοία, με ναρκωτικά, τσιγάρα, πυρομαχικά και εκρηκτικές ύλες.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/349003/nd-protofanis-i-paremvasi-kouroubli-se-mia-polu-griza-upothesi-/#ixzz4kMDz33xG
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου