Παρασκευή, Ιουνίου 16, 2017

Γιατί ο Μακρόν δεν μιλάει στους δημοσιογράφους;.


Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παραλείπει να μοιραστεί τις σκέψεις του μέσω του Twitter περίπου πέντε φορές την ημέρα, ενώ συχνά-πυκνά παραχωρεί...
εκτενείς συνεντεύξεις Τύπου. Στον αντίποδα, οι Γάλλοι ψηφοφόροι κοντεύουν να … ξεχάσουν τη φωνή του νέου τους Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

Αφότου ανέλαβε καθήκοντα, ο Μακρόν παραχώρησε μία σύντομη συνέντευξη σε εφημερίδα, άφησε το Twitter στους συνεργάτες του και αποφεύγει κάθε επαφή με τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί της επικοινωνίας, η σπανιότητα είναι ένα πολύ δύσκολο στοιχείο για να διατηρηθεί στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Ο Μακρόν φαίνεται πως έχει δουλέψει πολύ σε αυτό το κομμάτι», εξηγεί ο Philippe Moreau Chevrolet, καθηγητής στο ινστιτούτο Sciences Po στο Παρίσι και προσθέτει: «η ίδια η εκλογή του Μακρόν αποδεικνύει ένα πράγμα, πως το εκλογικό σώμα είναι ασταθές».

Η επικοινωνιακή στρατηγική του Μακρόν περιλαμβάνει μετρημένες και προσεκτικά κατανεμημένες δημόσιες εμφανίσεις, με στόχο ο δημόσιος λόγος του να αποκτήσει μεγαλύτερη βαρύτητα. Αυτός είναι και ο λόγος που μιλά σπανίως δημοσίως και ακόμη σπανιότερα σε δημοσιογράφους.

enikonomia.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου