Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017

Λεμέρ σε Τσακαλώτο: «Δεν είμαστε μακριά από τη συμφωνία»...



Στις δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών, ο Έλληνας υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο...
Γάλλος ομολογός του Μπρουνό Λεμέρ εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 15 Ιουνίου.


Ο κ. Τσακαλώτος ευχαρίστησε για τη βοήθεια της Γαλλίας, τόσο του Μισέλ Σαπέν (τέως υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, όσο και του νυν υπουργού Μπρουνό Λε Μερ, Ο κ. Τσακαλώτος συνεχάρη τον κ. ΛεΜέρ για την επιτυχία του στις εκλογές χθες και είπε πως «θα προσπαθήσουμε και εμείς και αυτός να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε τρεις ημέρες».

«Θα πρέπει να κάνουμε πολλά τις επόμενες δύο ημέρες για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο Eurogroup» είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ από το υπουργείο Οικονομικών όπου βρίσκεται αυτή την ώρα για συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο Γάλλος υπουργός χαιρέτησε τους δημοσιογράφους

Αιφνιδίασε στην πρώτη του επίσκεψη στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ. Κομψός, ευγενής, προσιτός και κοινωνικός, δεν δίστασε να χαιρετήσει δια χειραψίας έναν προς έναν τους συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου, σε αντίθεση με τους Έλληνες ομολόγους του που, τουλάχιστον στα τελευταία δυόμισι χρόνια, δεν έπραξαν ποτέ το ίδιο, αλλά έχουν επιλέξει να τηρούν εχθρική στάση απέναντι στους εκπροσώπους του Τύπου.


Για πρώτη φορά πάντως ο Έλληνας υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος έσπευσε να βγει από το γραφείο του και να υποδεχτεί τον υψηλό καλεσμένο του στο διάδρομο κοντά στα ασανσέρ από τα οποία ανέβηκε ο Γάλλος υπουργός και η συνοδεία του –μέλος της οποίας χαιρέτησε επίσης τους δημοσιογράφους λέγοντας «γεια σας» στα ελληνικά! Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο προκάτοχος του κ.Λε Μερ, Μισέλ Σαπέν, είχε βρεθεί να ψάχνει μόνος του δεξιά και αριστερά για να βρει το γραφείο του κ. Τσακαλώτου, καθώς δεν τον περίμενε κανείς για να τον υποδεχτεί στον 6ο όροφο της οδού Νίκης.

Ο κ. Λε Μερ αναμένεται να παρουσιάσει στην ελληνική πλευρά την γαλλική συμβιβαστική πρόταση για το ζήτημα του χρέους, προκειμένου να υπάρξει απεμπλοκή στο προσεχές Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης στο Λουξεμβούργο...


Πηγή: protothema.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου