Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2017

Έρχεται ο ΕΝΦΙΑ μέσα στον Αύγουστο...



Δύσκολο αναμένεται το φετινό καλοκαίρι για εκατομμύρια φορολογούμενους. Τα πρώτα ραβασάκια θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται μέσα στον...

Ιούλιο, όπου σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου», οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων (κοντά στα 1,3 - 1,5 δισ. ευρώ). Την ίδια ώρα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν την υπόθεση με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα.


Τα ραβασάκια θα συνεχίσουν να αποστέλλονται και τον Αύγουστο οπότε και θα έρθει η ώρα του ΕΝΦΙΑ. Σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι τώρα τα ειδοποιητήρια θα αναρτηθούν στο Taxis μέσα στον Αύγουστο και ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε 4-5 μηνιαίες δόσεις. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα:



Ο ΕΝΦΙΑ του 2017 θα υπολογιστεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που υπολογίστηκε ο περσινός και το μόνο το οποίο θα εξεταστεί είναι το ενδεχόμενο τροποποιήσεων στην περιουσιακή κατάσταση του κάθε ιδιοκτήτη(αγορές, πωλήσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές κ.τ.λ.)
Δεν θα επιβληθεί συμπληρωματικός φόρος στα αγροτεμάχια, κάτι που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες γης θα απαλλαγούν και φέτος από επιβαρύνσεις συνολικού ύψους τουλάχιστον 250.000.000 ευρώ.
Θα εξεταστεί την τελευταία στιγμή το ενδεχόμενο να παραταθεί η περίοδος αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ έως και τον Ιανουάριο του 2018, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που θα πληρωθούν ταυτόχρονα και ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και τέλη κυκλοφορίας...

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου