Κυριακή, Ιουνίου 18, 2017

Οι κινήσεις εντυπωσιασμού με ελάχιστη ή καθόλου ουσία αποτελούν καθημερινή πρακτική

   

Θεοποίησαν την επικοινωνία, τα έκαναν μαντάρα στην ουσία….

Γράφει ο Σωτήρης Ξενάκης (παραπολιτικά)


Αν η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε επενδύσει σε σοβαρό σχεδιασμό πραγματικού έργου τον χρόνο που αναλώνει σε επικοινωνιακά παιχνίδια είναι βέβαιο ότι η δεύτερη αξιολόγηση δεν θα έκλεινε με καθυστέρηση δεκαπέντε μηνών αλλά πολύ νωρίτερα και με πολύ περισσότερα οφέλη για την χώρα.
Τα non paper που κατακλύζουν τα δημοσιογραφικά γραφεία εδώ και δυόμιση χρόνια δεν πρέπει να είχαν χρησιμοποιηθεί από όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης μαζί. Η ενασχόληση με το τι γράφουν οι εφημερίδες, τι παίζουν τα κανάλια και τα ραδιόφωνα και τι αναρτήσεις γίνονται στο internet , έχει γίνει δεύτερη φύση τους. Οι κινήσεις εντυπωσιασμού και μόνο με ελάχιστη ή καθόλου ουσία αποτελούν καθημερινή πρακτική.

Τους προηγούμενους μήνες είναι αλήθεια ότι στον τομέα της επικοινωνίας η κυβέρνηση είχε διαπράξει μια σειρά από σοβαρές γκάφες. Ανέβασε τον πήχη στα ύψη και δεν μπορούσε να τον περάσει όσο κι αν προσπαθούσε σε προηγούμενα Eurogroup.Κι όταν διαπίστωσε πως το όνειρο της «γραβάτας» δεν είχε καμιά ελπίδα να γίνει πραγματικότητα αποφάσισε να ρίξει τον πήχη στα.. τάρταρα. Ξεχάστηκε η «συγκεκριμένη λύση» για το χρέος, έμεινε πίσω η ποσοτική χαλάρωση ,το περίφημο QE για την οποία κόντευαν να μάθουν και οι παππούδες στα καφενεία της Περιφέρειας, Ακόμα και η προσδοκία της εξόδου στις αγορές διατυπωνόταν σε χαμηλότερους τόνους. Μόνο τους «σωσίβιο» έμεινε η αμφιβόλου ουσιαστικής αποτελεσματικότητας , «ρήτρα ανάπτυξης». Και χωρίς αυτή δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως πάλι θα έπαιρναν ότι τους έδιναν…

Τα… επικοινωνιακά ρέστα παίχθηκαν την παραμονή του Eurogroup όταν στο γραφείο του πρωθυπουργού βρισκόταν το κείμενο του προηγούμενου της 22ας Μάιου, με ελάχιστες αλλαγές. «Είμαστε πολύ μακριά από λύση» ήταν η διαρροή από υψηλό κυβερνητικό παράγοντα προφανώς κατ’ εντολή του πρωθυπουργού.
Όποιος άκουσε την διαρροή και τους ξέρει, μάλλον γέλασε. Κι αυτό γιατί ειλημμένη απόφαση του πρωθυπουργού και όλης της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ήταν είναι να παραμείνουν με κάθε κόστος και με κάθε… κωλοτούμπα στην εξουσία όσο περισσότερο γίνεται.

Μόνο αφελείς πίστεψαν την «ηρωική» προειδοποίηση ότι βρισκόμασταν μακριά από συμφωνία την παραμονή του Eurogroup. Μόνο ανυποψίαστοι «κατάπιαν» την άλλη διαρροή για τα διαδοχικά τηλεφωνήματα Τσίπρα σε ηγέτες προκειμένου να αλλάξει το κλίμα.

Καμιά δήλωση κανενός Σόιμπλε δεν χρειαζόταν για να αντιληφθεί ένας λογικός άνθρωπος ότι η κυβέρνηση δεν πήρε την λύση του προηγούμενου Eurogroup προκειμένου να χειριστεί επικοινωνιακά το ζήτημα για τρεις εβδομάδες. Όπερ και εγένετο.
Τώρα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανηγυρίζουν υποστηρίζοντας ότι εξασφάλισαν για την Ελλάδα σημαντικά πράγματα. Τα γεγονότα τους διαψεύδουν. «Τα νέα είναι τόσο καλά που θα αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα» έλεγε ο πρωθυπουργός στα μέσα Μαΐου. Η μόνη γραβάτα που είδαμε ήταν σε εκείνη την χυδαία ανάρτηση στο διαδίκτυο για την οποία θέλουν να μας πείσουν ότι ήταν αποτέλεσμα «χακαρίσματος». Για τόσο ηλίθιους περνάνε τους Έλληνες.
Να τους ξαναθυμίσουμε απλώς ότι μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ αλλά όχι όλους για πάντα… Θα το διαπιστώσουν με οδυνηρό γι αυτούς τρόπο το επόμενο διάστημα όταν θα είναι αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα που ουδεμία έχει με αυτήν που τώρα επιθυμούν να μας σερβίρουν και να την καταπιούμε αμάσητη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου