Σάββατο, Ιουνίου 17, 2017

Βρετανία: Έπεφταν σαν... μολυβένιοι οι στρατιώτες στη Γιορτή της Βασίλισσας (βίντεο)

Για τα γενέθλια της Ελισάβετ- Το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ για τα γενέθλιά της


Τουλάχιστον πέντε έχασαν τις αισθήσεις τους - Ζέστη και υγρασία έκαναν αφόρητη την κατάσταση

Πρωτοφανείς θερμοκρασίες για την εποχή καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στη Βρετανία, με την υγρασία να κυμαίνεται σε πολύ ....
υψηλά επίπεδα και τη θερμοκρασία να υπερβαίνει τους 25 βαθμούς Κελσίου, αγγίζοντας σε ορισμένες περιοχές ακόμη και του 30 βαθμούς. Ως συνέπεια των παραπάνω ήταν το πρωτοφανές θέαμα των στρατιωτών της βρετανικής βασιλικής φρουράς κατά τη διάρκεια της Γιορτής της Βασίλισσας, οι οποίοι έπεφταν σαν... μολυβένιοι, καθώς έχαναν τις αισθήσεις τους εξαιτίας της πολύωρης ορθοστασίας, της βαριάς στολής και της αφόρητης ζέστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον πέντε στρατιώτες της βασιλικής φρουράς αποδείχθηκαν... μολυβένιοι και λιποθύμησαν. Επισήμως, ο εκπρόσωπος του Παλατιού δεν επιβεβαίωσε τον συγκεκριμένο αριθμό, δήλωσε ωστόσο ότι ένας αριθμός στρατιωτών όντως έχασε τις αισθήσεις τους, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ γεννήθηκε στις 21 Απριλίου και είναι 91 ετών. Γιορτάζει τα γενέθλιά της δύο φορές κάθε χρόνο. Τη μία στην πραγματική ημερομηνία της γενέθλιας μέρας της και τη δεύτερη σε ημερομηνία που ορίζεται για τις ανάγκες του κοινού και είθισται να είναι ένα Σάββατο μέσα στον Ιούνιο.

Αυτή τη φορά, η ορισθείσα ημερομηνία για τη Γιορτή της Βασίλισσας συνέπεσε με ακραίες καιρικές συνθήκες και αφόρητη ζέστη, σε συνδυασμό με τα πολύ υψηλά επίπεδα υγρασίας του Λονδίνου, με συνέπεια οι στρατιώτες να λιώσουν πραγματικά σαν μολυβένιοι...
Μήνυμα Βασίλισσας Ελισάβετ για τα γενέθλιά της: Ο λαός της Βρετανίας θα αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες


1


Εν μέσω της αναστάτωσης στη χώρα λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων, της πολιτικής κρίσης και της φονικής πυρκαγιάς, η βασίλισσα Ελισάβετ δήλωσε ότι η Βρετανία διακατέχεται από βαθιά θλίψη αλλά ο λαός της είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες.

Σημαδεμένη από τρεις αιματηρές επιθέσεις ισλαμιστών και την πυρκαγιά σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών στο δυτικό Λονδίνο, στην οποία έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, η Βρετανία ταλανίζεται επίσης από μια πολιτική κρίση που άφησε την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι αποδυναμωμένη παραμονές των συνομιλιών του Brexit.


«Είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από ένα πολύ ζοφερό εθνικό αίσθημα», δήλωσε η βασίλισσα, η γηραιότερη μονάρχης στον κόσμο και με τη μακροβιότερη θητεία στο θρόνο, σε μήνυμά της για τα επίσημα γενέθλιά της που γιορτάζονται σήμερα στη χώρα. «Η χώρα έχει γίνει μάρτυρας μιας σειράς φοβερών τραγωδιών».

Η Ελισάβετ δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επισκέψεών της για να συναντήσει τα θύματα, εντυπωσιάστηκε από την προθυμία του κόσμου να προσφέρει υποστήριξη σε όσους έχουν ανάγκη.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο δοκιμάζεται αλλά είναι αποφασισμένο να αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες», είπε. «Ενωμένοι στη θλίψη μας, είμαστε εξίσου αποφασισμένοι, χωρίς φόβο ή μεροληψία, να στηρίξουμε όλους αυτούς που ξανακτίζουν τη ζωή τους, η οποία τόσο φρικιαστικά επλήγη από τον τραυματισμό και την απώλεια».

Η Ελισάβετ γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1926 στην οδό Μπράτον του κεντρικού Λονδίνου, όταν ο Κάλβιν Κούλιτζ ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Ιωσήφ Στάλιν μόλις είχε θέσει υπό τον έλεγχό του τη Σοβιετική Ένωση. Έγινε βασίλισσα το 1952 σε ηλικία 25 ετών μετά τον θάνατο του πατέρα της Γεωργίου Στ'.

Στα 91 τη χρόνια, εξακολουθεί να εκτελεί τακτικά τα επίσημα καθήκοντά της, αλλά έχει περιορίσει τον αριθμό των δεσμεύσεών της τα τελευταία χρόνια. Γιορτάζει δύο φορές τα γενέθλιά της το χρόνο: σε πολύ στενό κύκλο στις 21 Απριλίου, ημέρα που γεννήθηκε, και επίσημα σε ημερομηνία που συνήθως πέφτει το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου