Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017

Ο Μοσκοβισί καταγγέλει ευθέως το Eurogroup!




Στην συνέντευξη του στην εφημερίδα Νέα Σελίδα, ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί καταγγέλλει ευθέως το Eurogroup!
«Το Eurogroup παραμένει εντυπωσιακά αδιαφανές. Οι αποφάσεις παίρνονται πίσω από κλειστές πόρτες. Αυτό πρέπει να αλλάξει.»

Ποιος τα λέει αυτά; Μα ο αρμόδιος επίτροπος για τα οικονομικά θέματα Πιέρ Μοσκοβισί, δηλαδή η ευρωπαΐκή επιτροπή και ο Γιούνκερ! Και εδώ ο Πιέρ Μοσκοβισί επιβεβαιώνει πλήρως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος στο Φόρουμ των Δελφών είχε κάνει την ίδια καταγγελία, στηριζόμενος όμως επιπλέον στο ίδιο το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι 16 Σεπτεμβρίου 2016 το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσις έβγαλε την απόφαση «Ledra Advertising», με την οποία έλεγε ότι το Eurogroup, το οποίο παίρνει τεράστιας σημασίας αποφάσεις για την ευρωζώνη, είναι άτυπο, δηλαδή δεν ρυθμίζεται επαρκώς με διατάξεις του ευρωπαϊκού δικαίου. Στην ουσία δηλαδή το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έλεγε ότι το Eurogroup είναι ένα οργανέτο στα χέρια του κύριου Σόιμπλε για να εκβιάζει τα κράτη της ευρωζώνης. Αυτό ακριβώς που καταγγέλλει ο Μοσκοβισί, αυτό ακριβώς που λέει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρίως με την ακαδημαϊκή του ιδιότητα.
Και θυμηθείτε ότι οι μόνοι που είχαν επιτεθεί τότε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις απόψεις του αυτές, που είναι βεβαίως και απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήταν το χοιροστάσιο της Καθημερινής και του Σκάι! Μύδρους εξαπέλυαν τότε ο κυρ Μπάμπης Ο Άρης Πορτοσάλτε, και άλλοι τινές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου