Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2017

«Γεμάτο» το πρόγραμμα Τσίπρα: Κυπριακό και Eurogroup στο επίκεντρο




Μια εβδομάδα γεμάτη συναντήσεις και επαφές για μείζονα ζητήματα αρχίζει σήμερα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται ....
το Κυπριακό και οι αποφάσεις του Eurogroup.

Συγκεκριμένα,  στις 10:30 ο κ. Τσίπρας υποδέχεται τον Τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Αθήνα, με στόχο να ανοίξει «νέο κεφάλαιο» στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, μετά την ένταση του διαστήματος που προηγήθηκε. Όπως αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, «θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών».

Eφ' όλης της ύλης
Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν όλα τα διμερή ζητήματα, από τον τομέα της ενέργειας, την ασφάλεια και το προσφυγικό μέχρι τον τουρισμό, ενώ ξεχωριστή θέση στην ατζέντα των συνομιλιών αναμένεται να έχει το Κυπριακό, εν όψει της νέας διάσκεψης της Γενεύης στις 28 Ιουνίου, την οποία ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντα χαρακτήρισε ως το «τέλος του παιχνιδιού».

Η ελληνική πλευρά υπογραμμίζει ότι επιδιώκει τη συνεργασία και τις σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, ωστόσο, πηγές με γνώση των διπλωματικών κινήσεων τονίζουν ότι ο τερματισμός των εντάσεων στο Αιγαίο και η πρόοδος στο Κυπριακό αποτελούν εκ των ων ουκ άνευ για την Αθήνα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης Γιλντιρίμ, ο Τούρκος πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ, συνοδευόμενος από τους τρεις υπουργούς του, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα επίσκεψη θρησκευτικού περιεχομένου στη Θράκη, καθώς βρισκόμαστε στην περίοδο του Ραμαζανίου.

Μετά την συνάντησή του με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας από το απόγευμα ξεκινά τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί ήδη από αυτή την εβδομάδα.

Πρώτα απ΄όλους, όμως, θα δει τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στις 17.00 το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολούθως, στις 18:00 βλέπει τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος, μάλιστα, χθες Σάββατο βγήκε και από το νοσοκομείο, μετά την επέμβαση αφαίρεσης όγκου στην οποία υποβλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Μία ωρα μετά θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της 'Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Γεμάτο θα είναι το πρόγραμμά του και την Τρίτη.

Στις 11.00 το πρωί θα συναντηθεί με τον γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, στις 12.00 με την Φώφη Γεννηματά, ενώ στις 13.30 της Τρίτης θα συνομιλήσει κατ' ιδίαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου