Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017

Hurriyet: Πανικός σε Σμύρνη, Προύσσα και Κωνσταντινούπολη...

 




... από τον σεισμό.
Πολίτες περιμένουν έξω από τα σπίτια τους, φοβούμενοι μετασεισμούς.
Δείτε βίντεο από το Τσανάκκαλε...

Ο σεισμός που ταρακούνησε το μεσημέρι την Ελλάδα προκάλεσε πανικό και στη γειτονική μας χώρα, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Το...
σχετικό δημοσίευμα κάνει λόγο για πολύ δυνατή δόνηση στο Βόρειο Αιγαίο που προκάλεσε πανικό στη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη, το Τσανάκκαλε, το Τερκιντάγ, την Αδριανούπολη, τη Μανίδα και την Προύσα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του Καντίλι ο σεισμός σημειώθηκε στις 15.28 ώρα Τουρκίας, είχε εστιακό βάθος 10 χλμ και μέγεθος 6.0 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ (η αρχική εκτίμηση ήταν 6.3 βαθμοί, ωστόσο το παρατηρητήριο διόρθωσε έπειτα το νούμερο.



Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, το μέγεθος του σεισμού και η μεγάλη του διάρκεια τρόμαξε για τα καλά τον κόσμο σε αυτές τις περιοχές, με εκατοντάδες πολίτες να μην τολμούν να ξαναμπούν στα σπίτια τους, εξαιτίας των μετασεισμών.

Στις φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύει το site, και άλλα τουρκικά ΜΜΕ, μπορεί κανείς να δει τον φόβο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα ντόπιων και τουριστών.



Η Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) ανέφερε νωρίτερα ότι η περιοχή όπου έγινε περισσότερο αισθητός ο σεισμός ήταν το Καραμπουρούν.


Η Hurriyet επικοινώνησε με τον Κυβερνήτη της ομώνυμης περιφέρειας ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Με βάση όσα γνωρίζω μέχρι στιγμής, ευτυχώς δεν φαίνονται να υπάρχουν τραυματισμοί ούτε σημαντικές υλικές ζημιές. Ήταν πάντως ένας πολύ ισχυρός σεισμός. Νιώθαμε την γη να τρέμει για πάνω από 10 δευτερόλεπτα και πιστεύαμε ότι θα κατέρρεε το κτίριο. Ο κόσμος έχει ανησυχήσει, ενώ αρκετοί πολίτες έχουν βγει στους δρόμους, φοβούμενοι μετασεισμούς. Πάντως γενικά επικρατεί ψυχραιμία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου