Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2017

Ασπιρίνη: Γιορτάζει τα 120 χρόνια της με νέα συσκευασία





Η Ασπιρίνη γιορτάζει φέτος τα 120 χρόνια της, όντας ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα φάρμακα παγκοσμίως.

Με ενεργό συστατικό το ακετυλοσαλικυλικό οξύ (ASA), λαμβάνεται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους και αναγνωρίζεται από τους καταναλωτές, τους ασθενείς και τους επαγγελματίες υγείας ως ένα υποδειγματικό φάρμακο για την ανακούφιση του πόνου και της αγωγής πρόληψης καρδιαγγειακών συμβάντων όπως το έμφραγμα.

Το 2017, η δημιουργός εταιρία Bayer γιορτάζει κάτι για το οποίο λίγα φάρμακα μπορούν να υπερηφανευτούν: μια μακρόχρονη ιστορία κλινικής έρευνας και χρήσης, συνοδευόμενη από ιατρικές εξελίξεις και καινοτομία.

Πράγματι, η Ασπιρίνη όχι μόνο εκτίθεται στο Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας του Ινστιτούτου Smithsonian στην Ουάσινγκτον μαζί με ιστορικές ιατρικές καινοτομίες όπως το στηθοσκόπιο, αλλά το ενεργό της συστατικό, το ASA, συνεχίζει να διατηρεί μια θέση στον Κατάλογο Βασικών Φαρμάκων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Ο πόνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν σημαντικές παγκόσμιες προκλήσεις στον τομέα της υγείας καθώς επηρεάζουν δυσμενώς εκατομμύρια ζωές κάθε μέρα. Στο τομέα αυτό η μακρόχρονη και συνεχιζόμενη ιστορία έρευνας και χρήσης του ASA έχει οδηγήσει στο να αναγνωρίζεται και να χαίρει εμπιστοσύνης ως ασφαλές και αποτελεσματικό, όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.

Στα πλαίσια του εορτασμού των 120 χρόνων ανακούφισης από τον πόνο και πρόληψης των καρδιαγγειακών συμβάντων, στην Ελλάδα η Ασπιρίνη ανανεώνεται με νέο, διεθνές, μοντέρνο πακέτο. Η αρχή γίνεται με το νέο πακέτο της Aspirin-C.

Η Aspirin-C αποτελεί έναν συνδυασμό ακετυλοσαλικυλικού οξέος και βιταμίνης C. Πρόκειται για ένα σκεύασμα που αντιμετωπίζει τον πόνο, το κρυολόγημα και την γρίπη χάρη στην αναλγητική, αντιπυρετική και αντιφλεγμονώδη δράση της Ασπιρίνης και την αντιοξειδωτική δράση της βιταμίνης C που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, υποστηρίζοντας την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πηγή: εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου