Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2017

Ο Ζούκερμπεργκ κατασκευάζει χωριό 1.500 κατοικιών για τους εργαζομένους του




Το δικό του «χωριό» 1.500 κατοικιών σκοπεύει να κατασκευάσει το Facebook για τους εργαζόμενούς του που πασχίζουν να πληρώσουν τα τσουχτερά ενοίκια. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της ...η βρετανική εφημερίδα The Guardian, η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης έχει υποβάλει στο τοπικό συμβούλιο τα σχέδια για τη δημιουργία μιας νέας περιοχής κατοικιών, καταστημάτων και δημόσιας πλατείας, κοντά στην έδρα της στη Σίλικον Βάλεϊ.

Η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι αναγκάζεται να προχωρήσει στην κατασκευή του «χωριού μικτής χρήσης», εξαιτίας της «αποτυχίας» της περιφερειακής κυβέρνησης να επενδύσει σε υποδομές, κάτι που έχει οδηγήσει στην εκτόξευση στις τιμές των ενοικίων. Η περιοχή κατοικιών θα ονομάστεί Γούιλοου Κάμπους στην περιοχή Μένλο Παρκ, η οποία βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα νότια του Σαν Φρανσίσκο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Guardian, μόνο το 15% των κατοικιών θα προσφέρεται σε χαμηλότερη τιμή από τα επιτόκια της αγοράς. Οι πολυκατοικίες, οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2021, θα είναι διαθέσιμες τόσο σε υπαλλήλους του Facebook όσο και σε ανθρώπους που εργάζονται σε άλλες εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου