Κυριακή, Ιουλίου 16, 2017

Ο «χρεοκοπημένος» εκδότης και η παρέα του 2ου ορόφου...




Οι παρέες γράφουν ιστορία. Και εκείνη, της Μεταμόρφωσης Χαλανδρίου, δεν χάνει το κέφι της ποτέ. Θεωρεί πως...

υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για κουβεντούλα, πειραγματάκια ανάμεσα στα μέλη της. Και όταν σουρουπώνει η διάθεσή της αναβαθμίζεται. Το τσούζει… ευτυχώς το καλοκαίρι η νύχτα πέφτει αργά.
- Βιάζονται ν΄ αδειάσουν το ιστορικό κτίριο του «Έθνους» η εκδοτική ομάδα της εφημερίδας και η παρέα της. Ενώ λοιπόν η εταιρεία παραμένει τυπικά σε λειτουργία αφού ούτε πτώχευση υπάρχει ούτε καν επίσημη ανακοίνωση των τραπεζών για το επόμενο βήμα τους, αρκετοί εργαζόμενοι καλούνται να υπογράψουν οικειοθελώς την καταγγελία της σύμβασής τους και να τους… αδειάσουν τη γωνιά. Για να μην.. προλάβουν να το πολυσκεφτούν μάλιστα τούς έδωσαν μόλις μια εβδομάδα διορία η οποία έληξε την Παρασκευή.
- Ο Φώτης Μπόμπολας μάλιστα φέρεται να διεμήνυσε στα άτομα που δούλευαν στην είσοδο, στο τηλεφωνικό κέντρο και στις γενικές εργασίες πως δεν τού χρειάζονται πλέον και πως του αρκεί ένας μόνο για να ανοιγοκλείνει την πόρτα…! Και αξίζει να υπογραμμιστεί εδώ πως πρόκειται για ανθρώπους που δουλεύουν στον Πήγασο για 25 – 30 χρόνια.
- Ενώ το κτίριο έχει αδειάσει στα γραφεία του δευτέρου ορόφου συνεχίζουν να περνούν πολλές ώρες καθημερινά τόσο ο… χρεοκοπημένος εκδότης όσο και τα βασικά μέλη της άνευ δημοσιογραφικού αντικειμένου πλέον διευθυντικής του ομάδας. Γιατί άραγε; Η ψυχολογία τους μάλιστα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη καθώς κάποια βράδια ακούγονται δυνατά γέλια και τσουγκρίσματα από ποτήρια… Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που 330 εργαζόμενοι βρίσκονται κυριολεκτικά στο δρόμο χωρίς δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Μήπως πίνουν στην υγειά τους;
- από το fragilemag

zoornalistas.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου