Δευτέρα, Ιουλίου 24, 2017

Καιρός: Νέος καύσωνας προ των πυλών - Σκαρφαλώνει στους 42 το θερμόμετρο




Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).


Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί και το επόμενο διήμερο ....και μάλιστα με νέα άνοδο της θερμοκρασίας, που θα φτάσει στα επίπεδα των 39 με 40 βαθμών κελσίου.


Από τη Δευτέρα, η μάχη μεταξύ μελτεμιού και θερμών αερίων μαζών από τη βόρεια Αφρική φαίνεται ότι θα χαθεί ολοκληρωτικά, καθώς οι αέριες μάζες θα υπερισχύσουν με αποτέλεσμα να ανέβει ακόμη περισσότερο η θερμοκρασία!

Παράλληλα, θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα καθώς οι αέριες μάζες που θα προέρχονται από το Μαρόκο, την Αλγερία, την Τυνησία και την Λιβύη θα επισκεφτούν τη χώρα μας αλλά και μεγάλο μέρος της κεντροανατολικής Μεσογείου.

Η κορύφωση του καύσωνα αναμένεται την Τρίτη, όταν και αναμένονται θερμοκρασίες ακόμα και πάνω από τους 41-42 βαθμούς Κελσίου.

Προσοχή θα πρέπει να δείξουν τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Από Τετάρτη η θερμοκρασία θα επανέρθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Ο καιρός τη Δευτέρα, 24 Ιουλίου

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Δευτέρα, 24 Ιουλίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις να αναπτύσσονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 21 και 36 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 37 και στη δυτική Μακεδονία έως 38 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 37 και κατά τόπους στα νότια 38 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικοί Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Κως

Αίθριος.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 32 βαθμούς κελσίου.
Ο καιρός την Τρίτη, 25 Ιουλίου

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας ο υδράργυρος θα δείξει 38 με 39 και πιθανόν κατά τόπους στα κεντρικά και νότια τους 40 βαθμούς



Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/808659/kairos-neos-kaysonas-pro-ton-pylon-skarfalonei-stoys-42-to-thermometro#ixzz4ngghFvG8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου