Σάββατο, Ιουλίου 15, 2017

Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε ως συνεργός του 55χρονου η μητέρα της 14χρονης




Ομόφωνα ο ανακριτής και ο εισαγγελέας την προφυλάκιση της 40χρονης μητέρας της 14χρονης από το Βόλο, που φέρεται να έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού, ασέλγειας και αποπλάνησης από 55χρονο επιχειρηματία της πόλης, ενώ βρισκόταν σε ξενοδοχείο στην Κέρκυρα....

Η 14χρονη είχε γίνει αντιληπτή από το προσωπικό ξενοδοχείου όπου την είχε πάει o επιχειρηματίας, όταν εκείνος επιχείρησε να την βιάσει, στο δωμάτιο όπου έμεναν.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, η μητέρα της μαθήτριας την είχε δώσει στον 55χρονο με ανταλλαγή χρήματα. Η αστυνομικοί του Βόλου την συνέλαβαν και μεταφέρθηκε στην Κέρκυρα, οι Αρχές της οποίας διενεργούν την έρευνα για την υπόθεση.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπισε η 40χρονη και οι οποίες την οδήγησαν στην προφυλάκιση είναι η συνεργεία στην αποπλάνηση και η κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια με ενήλικο έναντι αμοιβής. Αυτές οι κατηγορίες προστέθηκαν στις ήδη υπάρχουσες της αμέλειας και της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, για τις οποίες είχε αρχικά συλληφθεί.

Η ανήλικη ζούσε στο Βόλο μαζί με τα τέσσερα αδέλφια της, τον πατριό της και τη μητέρα της, η οποία είχε εξ ολοκλήρου την επιμέλειά της.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δικηγόρος της 40χρονης, Γιάννης Ρίγγας, «η προσωρινή κράτηση της κατηγορούμενης μητέρας ήταν αυστηρή και οπωσδήποτε μη αναγκαία σε σχέση, κυρίως, με τα στοιχεία της δικογραφίας. Η κατηγορούμενη ευελπιστεί ότι πριν τη δίκη θα περιορισθεί η εμπλοκή της στη θλιβερή αυτή υπόθεση στις πραγματικές διαστάσεις. Είναι γεγονός ότι ο χρόνος σε υποθέσεις μείζονος ενδιαφέροντος λειτουργεί υπέρ της αλήθειας» τόνισε ο κ. Ρίγγας, προσθέτοντας: «Κακή μητέρα είναι. Μητέρα τέρας δεν είναι».

Η 14χρονη βρίσκεται από την πρώτη μέρα υπό την προστασία του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Να σημειωθεί ότι και η ενήλικη σήμερα αδελφή της 14χρονης, όταν ήταν ανήλικη είχε υποστεί την ίδια εκμετάλλευση από τον ίδιο άνδρα, ο οποίος διατηρεί μανάβικο στο Βόλο και είναι παντρεμένος, πατέρας ενός μικρού παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου