Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017

Από ψυχίατρο θα εξεταστεί ο σάτυρος των ασανσέρ (BINTEO)




Είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην περιοχή του Πειραιά

Σοκάρουν οι καταθέσεις των θυμάτων - Παραδέχτηκε τις ασελγείς πράξεις του

Τέλος στη δράση του 29χρονου σάτυρου του Πειραιά που προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις ....
εις βάρος γυναικών -ανάμεσά τους και ένα ανήλικο 15χρονο κορίτσι- έβαλαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι έπειτα από καταγγελίες εντόπισαν τον άντρα που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των γυναικών στην περιοχή Πειραιά.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο 29χρονος πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων του Πειραιά αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για απόπειρα βιασμού κατά συρροή, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή, έργω εξύβριση και παράνομη οπλοκατοχή. Ύστερα από απόφαση του εισαγγελέα ο 29χρονος θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι να ολοκληρωθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί αν όντως πάσχει από ψυχωσικό σύνδρομο, όπως ο ίδιος υποστήριξε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο 29χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα από τότε που ήταν παιδί. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα λάμβανε ειδική φαρμακευτική αγωγή και επισκεπτόταν σε συχνή βάση ψυχίατρο. Ωστόσο όπως υποστήριξε και στην κατάθεσή του ο 29χρονος επιπλοποιός, η επίσκεψη ήταν ιδιαίτερα κοστοβόρα και ο ίδιος αδυνατούσε να συνεχίσει τις συνεδρίες ενώ παράλληλα διέκοψε και τη λήψη φαρμάκων.

«Είχε χάσει τον πατέρα του πρόσφατα, και αυτό όξυνε την ψυχολογική του κατάσταση. Έχει ψυχολογικά προβλήματα και δεν θα έπρεπε να προβεί σε απολογία στον ανακριτή καθώς έπρεπε να είχε προηγηθεί η ψυχιατρική του εξέταση και όχι εκ των υστέρων» δήλωσε κατηγορηματικά στο protothema.gr ο Άγγελος Ηλιόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης του 29χρονου δράστη.





Σοκάρουν οι καταθέσεις των θυμάτων
Αν και ο ίδιος υποστήριξε πως έχει ασελγήσει σε περίπου εξήντα γυναίκες μέχρι στιγμής η Ασφάλεια έχει στα χέρια της πέντε καταθέσεις γυναικών. Μάλιστα οι δύο φέρονται να αναγνώρισαν το πρόσωπό του ενώ οι υπόλοιπες τρεις δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι αυτός είναι ο άντρας που τις παρενόχλησε.

Όπως ανέφερε ένα από τα θύματά του στους αστυνομικούς, ο δράστης, αφού την ακολούθησε, της επιτέθηκε, τη θώπευσε, την τράβηξε από τα μαλλιά και την έσυρε στο πεζοδρόμιο μαζί του.

Σοκ όμως προκαλεί και η μαρτυρία των γονιών του ανήλικου κοριτσιού. «Ακολούθησε την κόρη μας και όταν εκείνη μπήκε στην πολυκατοικία μπήκε κι αυτός μαζί της στο ασανσέρ. Τη θώπευσε σε διάφορα σημεία του σώματος, χωρίς να προβεί ευτυχώς σε άλλες χυδαιότητες».






Παραδέχτηκε τις ασελγείς πράξεις του
«Όσον αφορά τις επιθέσεις στις κοπέλες τις αποδέχομαι όλες. Δεν ξέρω τι με έπιανε και τις έκανα. Ξαφνικά θόλωνα, όταν έβλεπα νεαρή κοπέλα την έβλεπα σεξουαλικά. Τέτοιου είδους επιθέσεις κάνω πολύ καιρό τώρα, ίσως πάνω από δύο χρόνια. Πιστεύω ότι έχω επιτεθεί σε πάνω από πενήντα - εξήντα νεαρές γυναίκες. Όλες αυτές οι επιθέσεις έχουν γίνει σε διάφορες περιοχές του Πειραιά, όχι στην περιοχή της Καλλιθέας», υποστήριξε ο 29χρονος. Σύμφωνα με τον ίδιο η τελευταία του επίθεση ήταν τρεις ημέρες πριν τη σύλληψη του: «Στα βοτσαλάκια της Καστέλας» και μάλιστα όπως λέει, «στις τρεις το μεσημέρι».

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι: «Είχα επιθετική συμπεριφορά και αισθανόμουν έντονη σεξουαλική επιθυμία. Ποτέ όμως δεν έχω βιάσει. Έκανα επιθέσεις τέτοιου είδους σε γυναίκες σε διάφορες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, στον Καρέα και στο Κουκάκι. Οι γονείς μου με είχαν πάει σε κάποιο ψυχίατρο στο Κουκάκι. Αφού είδα ότι είχα ηρεμήσει σταμάτησα να πηγαίνω σε αυτόν και διέκοψα την αγωγή. Την τελευταία διετία όμως το πρόβλημα επανήλθε».

Ο 29χρονος ως ένδειξη μεταμέλειας φέρεται να ζήτησε συγγνώμη από όλες τις κοπέλες «για την αναστάτωση και το φόβο που τους προκάλεσα».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης των καταγγελιών, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος εντόπιζε στην περιοχή του Πειραιά νεαρές γυναίκες, οι οποίες βάδιζαν μόνες τους και αφού τις ακολουθούσε, είτε πεζός, είτε οδηγώντας μοτοσικλέτα, μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών που διέμεναν, εισέρχονταν μαζί τους εντός αυτών και προέβαινε, με χρήση βίας ή απειλών, σε ασελγείς σε βάρος τους πράξεις.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 29χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χαρακτηριστικά ενδύματα που φορούσε κατά επιθέσεις του σε βάρος των γυναικών, δύο αεροβόλα όπλα, μία βαλίστρα και ένα μαχαίρι πεταλούδα. Κατασχέθηκε επίσης η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε ως μεταφορικό μέσο για τη δράση του.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου