Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017

Λύθηκε το μυστήριο με το «θαλάσσιο τέρας» που ξεβράστηκε στην Ινδονησία (εικόνες)




Ένα μυστηριώδες πλάσμα 50 ποδιών ξεβράστηκε τον Μάϊο στην ακτή Χουαμουάλ, στην Ινδονησία. Η εικόνα του δεν έμοιαζε με τίποτα που να έχουν ξαναδει οι κάτοικοι κι έτσι οι ειδικοί ξεκίνησαν τις έρευνες.....

Οι επιστήμονες φαίνεται να έχουν εν μέρει, λύσει το μυστήριο. Οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι το πτώμα ανήκει σε κάποιου είδους φάλαινα, αν και το είδος παρέμεινε άγνωστο.




Αρχικά οι έρευνες έδειξαν ότι πρόκειται για ένα τεράστιο καλαμάρι αλλά οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν, με βάση τις εικόνες, ότι αυτό είναι αδύνατον.

Τη θεωρία ότι πρόκειται για κάποιο είδος φάλαινας, αποδεικνύει και ο κόκκινο αποχρωματισμός που περιβάλλει το ζώο. «Οι φάλαινες είναι γεμάτες με πετρέλαιο και είναι πορτοκαλί», δήλωσε η Moe Flannery, διευθυντής συλλογών ορνιθολογίας και θηλαστικών της Ακαδημίας Επιστημών της Καλιφόρνιας, στην Live Science, σημειώνοντας ότι ο χρωματισμός ήταν πιθανώς μίγμα αίματος και ελαίου.



Κι ενώ οι περισσότερες έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν κάποιος τύπος φάλαινας, υπάρχουν ακόμη κάποιοι κάτοικοι οι οποίοι πιστεύουν ότι πρόκειται για θαλάσσιο τέρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου