Κυριακή, Ιουλίου 16, 2017

«Είμαστε η μόνη χώρα της ευρωζώνης υπό οικονομική κατοχή»...




Συνέντευξη Ν. Κακλαμάνη, στην ΕΦ.ΣΥΝ. ...
Η Ευρωπαϊκή Ενωση σήμερα λειτουργεί σαν Ανώνυμη Εταιρεία με τραπεζικούς όρους, λέει στην «Εφ.Συν.» ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Α΄ Αθηνών της Ν.Δ. και ζητάει ένα...

άλλο μείγμα πολιτικής όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την ευρωζώνη.

Στηρίζει το αίτημα του κόμματός του για εκλογές, όπως και τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη «Βαρουφακειάδα», αλλά όταν τον ρωτάμε πότε τις βλέπει παραπέμπει στη Γεωργία Βασιλειάδου και στον ρόλο της ως... καφετζού, με αβέβαια όμως αποτελέσματα στην πρόβλεψη.

• Η αξιολόγηση έκλεισε, η δόση εκταμιεύτηκε, αλλά η Ν.Δ. εξακολουθεί να ζητά εκλογές. Θεωρείτε ότι στην παρούσα φάση θα ήταν ωφέλιμες για τη χώρα;

Κυρία Μάτση, πράγματι η αξιολόγηση έκλεισε με καθυστέρηση περίπου ενός χρόνου, με κόστος κάποιων δισ. ευρώ, που θα φύγουν κι αυτά από τις σχεδόν άδειες τσέπες των Ελλήνων, χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση για το χρέος και σε ό,τι αφορά την ποσοτική χαλάρωση, άσ’ τα να πάνε… Παρά ταύτα εμείς, προκειμένου να μη ζήσουμε το καλοκαίρι του 2015, την «υποδεχθήκαμε», με σκεπτικισμό αλλά όχι αρνητικά.

Οσο η κυβέρνηση μένει στην εξουσία, η Ν.Δ. ωφελείται αλλά η Ελλάδα μπαίνει σε περιπέτειες εσωτερικού περιεχομένου, όπως κοινωνική κρίση συνεχώς ογκούμενη, παρεμβάσεις αριστερού «ιδεολογήματος» στην Υγεία και την Παιδεία (με σκοπό όχι τη βελτίωση της κατάστασης στους δύο τομείς, αλλά αφού πρέπει να θυμίσουμε ότι εκτός του Μαξίμου υπάρχει και η Κουμουνδούρου…), η Δημόσια Τάξη σε κατάρρευση καθώς το μόνο Σάββατο που δεν κάηκαν τρόλεϊ ήταν το προηγούμενο επειδή τα «παιδιά» είχαν πεταχτεί μέχρι το Αμβούργο για να συνδράμουν τους ομοϊδεάτες τους, εξαιτίας της συνόδου του G20. Το αίτημα, λοιπόν, για εκλογές δεν το αποσύρουμε.

• Εκτός αυτού, ωστόσο, φαίνεται να ζητάτε ως αξιωματική αντιπολίτευση συνεχώς το τελευταίο διάστημα τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών, είτε για την περίπτωση Καμμένου είτε για τα μνημόνια και το εναλλακτικό νόμισμα. Ακόμη κι αν συσταθούν, θεωρείτε ότι θα έχουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα; Διότι κάποιοι βλέπουν ακόμη και... εκδικητικό χαρακτήρα στις προτάσεις.

Μέχρι στιγμής όσες εξεταστικές έγιναν ήταν από πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και παρά τις διαφωνίες μας σε κάποιες εξ αυτών τις στηρίξαμε κάτω από τη γενική τοποθέτησή μας «φως σε όλα».

Σε ό,τι προτείναμε εμείς, ώς τώρα η απάντηση ήταν μονολεκτική: «Oχι». Μια λέξη που έχει εκλείψει από την «υπερήφανη» διαπραγμάτευση και επομένως έπρεπε να χρησιμοποιηθεί κάπου αλλού.

Χωρίς καμία διάθεση πολιτικής «εκδίκησης», χάρηκα όταν άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να δεσμεύεται ότι η εξεταστική για τη «Βαρουφακειάδα» θα γίνει οπωσδήποτε.

Ελπίζω αυτή η δέσμευση να είναι οριστική και όχι όπως κάποια άλλη «μια και μόνη εξεταστική για το πώς μπήκαμε στα μνημόνια», που την πήραν τα μελτέμια του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα οι πρωταγωνιστές αυτού του πολιτικού «Βατερλό» να μας κουνούν σήμερα το δάχτυλο… Ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια, τι δηλαδή συνέβη το πρώτο εξάμηνο του 2015 και χάσαμε 100 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη, ΕΔΩ...

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου