Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2017

Ιταλία: Δύο νεκροί στις πυρκαγιές που μαίνονται στην Καλαβρία -Προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά
68 ΚΑΙ 69 ΕΤΩΝ

Δύο νεκροί είναι ως τώρα, ο τραγικός απολογισμός από τις πυρκαγιές στην Καλαβρία που μαίνονται εδώ και αρκετές ημέρες....

Τα δύο θύματα, δύο άνδρες ηλικίας 69 και 68 ετών που διέμεναν στις κοινότητες της Καλαβρίας, Σαν Πιέτρο ιν Γκουαράνο και Κεσανίτι, έχασαν την ζωή τους καθώς προσπαθούσαν να σβήσουν τις φλόγες που είχαν φθάσει στις αυλές των σπιτιών τους, όπως μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Ένωση για το Περιβάλλον (Legambiente), οι πυρκαγιές στην Ιταλία έχουν ήδη μετατρέψει σε στάχτες από τα μέσα Ιουνίου μια επιφάνεια ίση με το σύνολο των εδαφών που καταστράφηκαν στις φωτιές που ξέσπασαν όλο το 2016.

Την ώρα που τα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στον Βεζούβιο, κοντά στη Νάπολη, φαίνεται πως τίθενται υπό έλεγχο, περίπου 1.000 στρέμματα βλάστησης κάηκαν σε διάστημα εννέα ημερών στις πλαγιές του ηφαιστείου, οι περισσότερες πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στη Σικελία, όπου οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σχεδόν 300 φορές.

Στην περιοχή επικρατούν θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου και οι φλόγες έχουν κατακάψει εδώ κι ένα μήνα περισσότερα από 130.520 στρέμματα γης, σύμφωνα με τη Legambiente.

Στο Σαν Βίτο Λο Κάπο, στο βορειοδυτικό τμήμα της νήσου, περίπου 1.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τουριστικό θέρετρο όπου παραθέρισαν.

Πηγή: Ιταλία: Δύο νεκροί στις πυρκαγιές που μαίνονται στην Καλαβρία -Προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου