Σάββατο, Ιουλίου 22, 2017

Γεννηματά για την έκθεση του ΔΝΤ...

Εκτός πραγματικότητας η κυβέρνηση...

Η έκθεση του ΔΝΤ εντείνει την αβεβαιότητα και την ανησυχία για την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση, τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του..
ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι το νέο «αφήγημα» της κυβέρνησης δείχνει εκτός πραγματικότητας.

«Οταν το δημόσιο χρέος χαρακτηρίζεται και πάλι ως ''εξαιρετικά μη βιώσιμο'' και αμφισβητείται ευθέως η δυνατότητα επίτευξης πολύ υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια. Με αποτέλεσμα να μας ζητούν ήδη την επιτάχυνση εφαρμογής των μέτρων λιτότητας, την παραπομπή των λεγόμενων αντίμετρων για το απώτερο μέλλον και το πάγωμα της επαναφοράς των διατάξεων για τις συλλογικές συμβάσεις», επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

Ακόμη, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι λίγο μετά τους «κομπασμούς» της κυβέρνησης στο πρόσφατο Eurogroup, αποδεικνύεται πως τα προβλήματα είναι εδώ.

«Και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ; Αγρόν αγοράζει, πολώνει και διχάζει. Αδύναμη, άβουλη χωρίς σχέδιο και όμηρος της τυχοδιωκτικής πολιτικής της, προσπαθεί απλά να κερδίσει πολιτικό χρόνο, να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία. Την ώρα που θα έπρεπε να απαντά έμπρακτα στην αβεβαιότητα, με μια αναπτυξιακή έκρηξη για τη χώρα, με την προσέλκυση επενδύσεων, χωρίς ιδεοληψίες και υπονομεύσεις. Την ώρα που θα έπρεπε να προωθεί με αποφασιστικότητα προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και ανατροπές που θα επέτρεπαν την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και την εξασφάλιση ουσιαστικών λύσεων για τα πλεονάσματα και το χρέος», συμπλήρωσε.

Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν μπορούν και υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν μοιραίοι για το μέλλον της χώρας, υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

«Η Ελλάδα για να βγει από την κρίση, χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση και μια άλλη πολιτική. Στη βάση μιας Εθνικής γραμμής και του σχεδίου Ελλάδα που η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει περιγράψει και προτείνει. Μόνο έτσι θα υπάρξει πραγματική ελπίδα», κατέληξε στη δήλωσή της...

iefimerida.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου