Δευτέρα, Ιουλίου 10, 2017

Σημίτης – Παπαντωνίου: πουλάνε τρέλα και προκαλούν! Ξεπούλησαν την Ελλάδα και τώρα απολαμβάνουν τη ζωάρα τους χώρια…


 


Πουλάνε τρέλα! Αν και συναντήθηκαν τυχαία σε εστιατόριο, έκαναν πως δεν γνωρίζονται!

Δ εν σε ξέρω, δεν με ξέρεις, υποφέρω και υποφέρεις…». Εκαναν πως δεν γνωρίζονται ο Κώστας Σημίτης και ο Γιάννος Παπαντωνίου, όταν συναντήθηκαν τυχαία σε γνωστό (πανάκριβο!) γιαπωνέζικο εστιατόριο της Κηφισιάς. Το πρωτοφανές περιστατικό, που θυμίζει τη σκηνή από την ταινία «Ο Ηλίας του 16ου» με τον Κώστα Χατζηχρήστο και τον Θανάση Βέγγο, έλαβε χώρα προχθές το βράδυ στο «Oozora» προς μεγάλη έκπληξη όλων όσοι βρίσκονταν εκεί.

Ο πρώην πρωθυπουργός και το πάλαι ποτέ δεξί χέρι του στις κυβερνήσεις του είχαν ακριβώς την ίδια έμπνευση, να περάσουν κάποιες ώρες χαλάρωσης στο ακριβό εστιατόριο των βορείων προαστίων. Θα περίμενε όμως κανείς οι δύο άνδρες, φίλοι και συνεργάτες από παλιά, να συνομιλούσαν έστω για λίγα λεπτά. Αντ’ αυτού όμως, οι θαμώνες του «Oozora» έτριβαν τα μάτια τους βλέποντας τον Κώστα Σημίτη και τον Γιάννο Παπαντωνίου να μην αλλάζουν όχι κουβέντα αλλά ούτε ματιά, κάνοντας ότι ο ένας δεν είδε τον άλλον.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθόταν στο ένα τραπέζι με τη σύζυγό του Δάφνη και τον Παναγιώτη Θωμόπουλο της Εθνικής, ο δε πρώην «τσάρος» της Οικονομίας και υπουργός Εθνικής Αμυνας σε ένα άλλο τραπέζι με την παρέα του.

Μάταια οι θαμώνες περίμεναν να σηκωθεί κάποιος από τους δύο και να κινηθεί προς το μέρος του άλλου. Το περιστατικό εκτός του τραγελαφικού του πράγματος εμπεριέχει σοβαρές πολιτικές διαστάσεις, καθώς επιβεβαιώνει εμμέσως αλλά σαφώς ότι ο Κώστας Σημίτης, τον οποίο προ ημερών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε ευθέως ότι «έβλεπε τις μίζες να περνούν», γνώριζε την ύπαρξη σκανδάλων με πρωταγωνιστές στελέχη της κυβέρνησής του. Γι’ αυτό και απέφυγε συστηματικά να χαιρετίσει τον στενό συνεργάτη του Γιάννο Παπαντωνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου