Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2017

Μήνυμα Κομισιόν: Το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ να είναι συμβατό με τα μέτρα

Νομοσχέδιο «ρουσφέτι» από το ΥΠΕΣ: Πλήθος παροχών στους υπαλλήλους των ΟΤΑ - Παρέμβαση της Κομισιόν

Η κοινοτική αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι οι θεσμοί αναμένουν πως όλα τα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτό το νομοσχέδιο

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για του ΟΤΑ


«Οι θεσμοί είναι ενήμεροι για ορισμένα στοιχεία του ελληνικού νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ ....και τώρα το αξιολογούν στο σύνολό του» επισήμανε την Παρασκευή η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφερόμενο στο επίμαχο ν/σ κατατέθηκε στη Βουλή, και προβλέπει πλήθος παροχών προς τους υπαλλήλους των ΟΤΑ.

Η κοινοτική αξιωματούχος διεμήνυσε ότι οι θεσμοί αναμένουν πως όλα τα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτό το νομοσχέδιο είναι «συμβατά με τους στόχους του προγράμματος του ESM» καθώς και «τις δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου». «Τώρα εξετάζουμε εάν όλα αυτά ισχύουν» σημείωσε η Βανέσα Μοκ.

Κληθείσα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, να σχολιάσει δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου για το πολυνομοσχέδιο που προωθείται στη Βουλή σημείωσε πως «ήταν μια σημαντική εβδομάδα όχι μόνο χάρη στην εκταμίευση των 7,7 δισ. αλλά και χάρη στον τερματισμό της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος. Είμαστε ενήμεροι για κάποια από τα στοιχεία του νομοσχεδίου και τώρα αξιολογούμε όλες τις προβλέψεις του συνολικά» πρόσθεσε η αξιωματούχος.



Για τον κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα ο προϋπολογισμός εξαιτίας του νομοσχεδίου για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που προβλέπει σειρά παροχών, προειδοποίησε το στέλεχος του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης.

«Από πού θα πληρωθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα προσληφθούν;» διερωτήθηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο κ. Καρακατσούλης, ο οποίος κατήγγειλε ότι βάσει του επίμαχου νομοσχεδίου βαρέα και ανθυγιεινά θα μπορούν να λαμβάνουν ακόμα και οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε… συνδικαλιστική άδεια.

Το επίμαχο ν/σ κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει πλήθος παροχών προς τους υπαλλήλους των ΟΤΑ στον απόηχο των κινητοποιήσεών τους. Επίσης επανέρχονται αντιμισθία για αντιδημάρχους και οι αποζημιώσεις για συμμετέχοντες στα δημοτικά συμβούλια, ενώ, σε πολλές περιπτώσεις, αίρεται ο περιορισμός προσλήψεων.




Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/351143/minuma-komision-to-nomoshedio-gia-tous-ota-na-einai-sumvata-me-ta-metra-/#ixzz4mo8swQ2J
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου