Κυριακή, Ιουλίου 16, 2017

«Θα ξεριζώσουμε το κεφάλι των προδοτών» το μήνυμα Ερντογάν στην πρώτη επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος






Σόου Ερντογάν σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα...
.με 5 εκατ. οπαδούς του για την επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος (BINTEO)...


Ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων υποστηρικτών του, που κατέκλυσαν την Κωνσταντινούπολη για να γιορτάσουν την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος, ο Πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε σαφές μήνυμα στους αντιφρονούντες. ...





«Κανένας που προδίδει αυτήν την χώρα δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητος».

Ο Ερντογάν δε μασά τα λόγια του και υποσχέθηκε στους πολίτες του ότι θα «ξεριζώσει το κεφάλι των προδοτών» που ευθύνονται για την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, ενορχηστρωτή της οποίας η Άγκυρα θεωρεί τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.

«Πριν απ’ όλα, θα ξεριζώσουμε το κεφάλι αυτών των προδοτών» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας τελετής, ενώ επανέλαβε ότι θα εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία εάν η Εθνοσυνέλευση υπερψηφίσει τη σχετική απόφαση.


Ο Ερντογάν στην μεγάλη πορεία μνήμης για το αποτυχημένο πραξικόπημα

«Στο εξής, να τους οδηγούμε ενώπιον του δικαστηρίου με μια μοναδική περιβολή, όπως στο Γκουαντάναμο. Μια μοναδική στολή» τόνισε και υποσχέθηκε να τιμωρήσει τους εχθρούς του, ενώ απέτισε φόρο τιμής στους πολίτες που ύψωσαν πέρυσι το ανάστημά τους στους στρατιώτες και τα τανκς.

«Δεν επέδειξαν ίχνος ελέους όταν σημάδευαν με τα όπλα τους τους πολίτες μου. Τι είχαν οι πολίτες μου; Κρατούσαν τις σημαίες τους, όπως κάνουν και σήμερα, και κάτι σημαντικότερο: είχαν την πίστη τους» τόνισε.

Συγκέντρωση και στην Άγκυρα

Στην Άγκυρα μια «πλημμύρα» ανθρώπων περιμένουν τον Ταγίπ Ερντογάν να εκφωνήσει ομιλία ενώπιον του κοινοβουλίου στις 02:32 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Ακριβώς την ώρα που οι πραξικοπηματίες βομβάρδισαν την Εθνοσυνέλευση.

Η γέφυρα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη που πέρυσι είχαν εμφανιστεί τα πρώτα τανκς και διαδραματίστηκαν μάχες, πλέον έχει μετονομαστεί σε γέφυρα «Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου» και έκλεισε για τις εκδηλώσεις του καθεστώτος.

Συμμετοχή στις εκδηλώσεις υπο την απειλή φυλάκισης

Ακόμα και με απειλές φυλάκισης που θυμίζουν Β. Κορέα το καθεστώς Ερντογάν επέβαλε στους δημόσιους λειτουργούς την συμμετοχή τους στους εορτασμού για την 1η επέτειο από την απόπειρα του «πραξικοπήματος».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας μάλιστα, έδωσε εντολή, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, όλοι οι Νομάρχες της χώρας αλλά και όλο το προσωπικό που εργάζεται για το υπουργείο να συμμετέχουν υποχρεωτικά στις επετειακές εκδηλώσεις, αλλιώς του απειλεί με φυλακή!




real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου