Σάββατο, Ιουλίου 15, 2017

Ειδικός: Οχι, η Αμέλια Ερχαρτ δεν επέζησε, η φωτογραφία δεν είναι αληθινή [εικόνες]



ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΙΝΙΓΜΑ


Ογδόντα χρόνια έχουν περάσει από τη μυστηριώδη εξαφάνιση της Αμέλια Έρχαρτ, της πρώτης γυναίκας πιλότου που επιχείρησε να κάνει τον γύρο του κόσμου πετώντας....

O θάνατός της είναι ένα μυστήριο που προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να επιλύσουν ερευνητές: τι συνέβη σε αυτή την Αμερικανίδα, η οποία ήταν η πρώτη γυναίκα που προσπάθησε να διασχίσει μόνη της τον Ατλαντικό με αεροπλάνο, το 1932;
Το 1937 η 39χρονη Αμέλια Ερχαρτ απογειώθηκε από την Καλιφόρνια, συνοδευόμενη από τον συνοδό της Φρεντ Νούναν, 44 ετών, ελπίζοντας να πραγματοποιήσει τον γύρο του κόσμου με αεροπλάνο.
Από τότε, η επίσημη θεωρία αναφέρει ότι τον Ιούλιο του 1937, το αεροσκάφος τους Lockheed Electra έπαθε βλάβη πάνω από τον Ειρηνικό και εξαφανίστηκε στη βραχονησίδα Howland.
Αλλά ένα ντοκιμαντέρ που παίχτηκε στο αμερικανικό κανάλι History Channel, με τίτλο «Amelia Earhart: The Lost Evidence, ανέφερε πρόσφατα ότι οι δύο αεροπόροι επέζησαν και αιχμαλωτίστηκαν από τους Ιάπωνες.
Το ντοκιμαντέρ στήριξε την θεωρία του σε μια θολή φωτογραφία, μαυρόασπρη, η οποία ανακαλύφθηκε στα Αμερικανικά Εθνικά Αρχεία της Ουάσινγκτον. Στην εν λόγω φωτογραφία φαίνονται διάφορα άτομα στην αποβάθρα Atoll των νησιών Μάρσαλ. Εκεί διακρίνεται μια γυναίκα, με γυρισμένη την πλάτη, η οποία μοιάζει με την Αμέλια Ερχαρτ. Λίγο πιο αριστερά, στην ίδια αποβάθρα, ένας άντρας στέκεται, ο οποίος μοιάζει εντυπωσιακά στον Φρεντ Νούναν.




Μάλιστα, στο φόντο της φωτογραφίας αχνοφαίνεται και μια σκιά, που όσοι ανέλυσαν την φωτογραφία ισχυρίζονται ότι μπορεί να είναι το αεροσκάφος της Έρχαρτ.





Ωστόσο, ένας ειδικός έρχεται να διαψεύσει αυτή την ελπίδα: ο στρατιωτικός ειδικός Matthew B. Holly​ δήλωσε ότι αυτή η θολή φωτογραφία δεν είναι από το 1937. Αντίθετα, όπως είπε, ο ίδιος βρήκε τα ίχνη αυτής της θολής φωτογραφίας και προέρχεται από τα σημειώματα ταξιδιού ενός ιάπωνα φωτογράφου, η οποία τραβήχτηκε πολύ πριν την εξαφάνιση της Αμέλια Ερχαρτ.


«Αυτή η φωτό τραβήχτηκε στην προκυμαία του Jaluit το 1935 και δημοσιεύτηκε σε ένα ταξιδιωτικό βιβλίο 100 σελίδων το 1936», δήλωσε. Πρόκειται για φωτό που τραβήχτηκε το 1935, δήλωσε ο ίδιος στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, σβήνοντας κάθε ελπίδα για λύση του μυστηριώδους θανάτου της Αμέλια.






Πηγή: Ειδικός: Οχι, η Αμέλια Ερχαρτ δεν επέζησε, η φωτογραφία δεν είναι αληθινή [εικόνες] | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου