Κυριακή, Ιουλίου 16, 2017

Την Αττική θα «χτυπήσουν» ισχυρές καταιγίδες...




Προειδοποιήσεις Καλλιάνου...

Με ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Facebook ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για...

το «πέρασμα» ισχυρών καταιγίδων από την Αττική από σήμερα Κυριακή έως και τη Δευτέρα.

Μάλιστα κάνει λόγο για σπάνια κακοκαιρία και επισημαίνει ότι η Αττική θα πρέπει να προετοιμάζεται, καθώς μπορεί τα φαινόμενα να μην είναι στην ίδια ένταση αλλά «θα βρεθεί και αυτή στο «στόχαστρο» της ακραίας για τα δεδομένα της εποχής κακοκαιρίας».

ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ ΓΙΑ «ΠΕΡΑΣΜΑ» ΙΣΧΥΡΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ !
Η σπάνια για την εποχή κακοκαιρία, στο πέρασμα της κατά τη διάρκεια του διημέρου Κυριακής και Δευτέρας, θα πλήξει κατά διαστήματα τις περισσότερες περιοχές των Επτανήσων, της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και του βόρειου Αιγαίου.

Αλλού τα φαινόμενα θα έχουν ιδιαίτερη δυναμική, δηλαδή ένταση και διάρκεια και αλλού θα είναι κάπως πιο ήπια. Βέβαια τα προγνωστικά στοιχεία εμμένουν στο γεγονός ότι οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι οι ακόλουθες :
– κεντρική, ανατολική και νότια Θεσσαλία
– Χαλκιδική
– Σποράδες
– Εύβοια
– τμήματα της κεντρικής και βορειοανατολικής Στερεάς (κυρίως Ευρυτανία, Φωκίδα, Βοιωτία και Φθιώτιδα)

Παρ’όλα αυτά, ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν και σε πολλές από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

ΣΤΟ «ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ» ΚΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ…
Μπορεί η Αττική να μη βιώσει τη μεγαλύτερη ένταση των φαινομένων συγκριτικά με άλλες περιοχές που σας προανέφερα, όμως, θα βρεθεί και αυτή στο «στόχαστρο» της ακραίας για τα δεδομένα της εποχής κακοκαιρίας.
Προς τα μεσάνυχτα της Κυριακής ή και λίγο μετά (ενδεικτικά), θα ξεκινήσουν σίγα σιγά να εκδηλώνονται οι πρώτες τοπικές βροχές σε περιοχές της Αττικής. Πολύ γρήγορα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται και οι πρώτες μεμονωμένες καταιγίδες. Μέχρι το ξημέρωμα της Δευτέρας τα φαινόμενα θα τείνουν να πάρουν μια πιο γενικευμένη μορφή στο νομό, επομένως μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες τις Δευτέρας θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα σε πολλές περιοχές μπόρες, βροχές, τοπικές καταιγίδες αλλά και πιθανές χαλαζοπτώσεις. Κατά τόπους οι καταιγίδες αυτές θα έχουν και ιδιαίτερη ένταση, γι’αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι μας προσεκτικοί κατά τη διάρκεια που εκδηλώνονται. Πιθανότατα, κατά διαστήματα, να ενισχύονται ξαφνικά και οι άνεμοι (μπουρίνια).
ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Μπορεί προς το απόγευμα της Δευτέρας ο καιρός να βελτιωθεί στην Αττική λόγω του ότι θα σταματήσουν οι βροχές και οι καταιγίδες, αλλά από το πρωί της Τρίτης μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα εκδηλωθούν πάλι τοπικές βροχές ασθενούς έως και μέτριας εντάσεως, χωρίς ωστόσο να προβληματίσουν.
ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Από την Τρίτη το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί σχεδόν παντού και η αναπάντεχη αυτή κακοκαιρία στην καρδιά του καλοκαιριού θα αποτελεί παρελθόν. Μόνο σε κάποιες περιοχές της βόρειας Κρήτης θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές οι οποίες όμως την Τετάρτη σταδιακά θα σταματήσουν.
Καλή Κυριακή σε όλες και όλους και είπαμε, να είστε προσεκτικοί κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των ισχυρών φαινομένων, όπου και αν λάβουν χώρα αυτά...

 aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου