Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2017

Δεκάδες θάνατοι παιδιών στην Ευρώπη από ιλαρά – «Υπάρχουν εμβόλια», λέει ο ΠΟΥ
Ως απαράδεκτη τραγωδία χαρακτηρίζει ο ΠΟΥ τους θανάτους οι οποίοι είναι δυνατό να προληφθούν χάρη στον εμβολιασμό για την ιλαρά. «Κάθε θάνατος ή αναπηρία που προκαλείται από αυτή την ασθένεια που προλαμβάνεται με τα εμβόλια αποτελεί μία απαράδεκτη τραγωδία»... ήταν η δήλωση της Σουζάνα Τζακάμπ, διευθύντριας του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του ΠΟΥ.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, 35 παιδιά έχασαν στην Ευρώπη έχασαν τη ζωή τους τους τελευταίους 12 μήνες, είτε λόγω της απροθυμίας γονιών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους είτε επειδή κάποιες οικογένειες δεν έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας τους.

Το τελευταίο θύμα της ιλαράς ήταν ένα εξάχρονο αγόρι στην Ιταλία. Στην Ιταλία έχουν καταγραφεί περισσότερα από 3.300 περιστατικά της λοιμώδους νόσου. Οι περισσότεροι θάνατοι από ιλαρά καταγράφηκαν στη Ρουμανία, 31 στο σύνολό τους, ενώ θάνατοι έχουν καταγραφεί στη Γερμανία και στην Πορτογαλία από τον Ιούνιο του 2016.


«Παρόλο που υπάρχει διαθέσιμο ένα ασφαλές, αποτελεσματικό και οικονομικό εμβόλιο, η ιλαρά παραμένει βασική αιτία θανάτου μεταξύ των παιδιών σε όλο τον κόσμο, και δυστυχώς η Ευρώπη δεν έχει γλιτώσει»,αναφέρει χαρακτηριστικά η Τζακαμπ.

Η Τζακάμπ ενθαρρύνει όλες τις χώρες να λάβουν άμεσα μέτρα ώστε να αναχαιτίσουν τη μετάδοση της νόσου εντός των συνόρων τους.Παράλληλα, συνιστά σε όσες χώρες έχουν ήδη επιτύχει αυτόν τον στόχο να κρατήσουν ψηλά τις άμυνές τους και να διατηρήσουν ψηλά την εμβολιαστική τους κάλυψη.

Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να αυστηροποιήσει τους νόμους της σχετικά με τον εμβολιασμό.

Η ιταλική κυβέρνηση απαιτεί να εμβολιάζονται όλα τα παιδιά ενάντια σε 12 κοινές ασθένειες πριν εγγραφούν σε οποιοδήποτε δημόσιο σχολείο. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Πάολο Τζεντιλόνι, απέδωσε εν μέρει τη μείωση των ποσοστών εμβολιασμού στη «διάδοση αντι-επιστημονικών θεωριών»– όπως αυτές που συνδέουν τα εμβόλια με τον αυτισμό ή άλλες αρνητικές εκβάσεις για την υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου