Δευτέρα, Ιουλίου 17, 2017

Ο διάλογος λίγο πριν τον φονικό καβγά – Οι πρώτες δηλώσεις της οικογένειας του Χέντερσον




Ο διάλογος του Χέντερσον με τους Σέρβους λίγο πριν τη δολοφονία
Προφυλακιστέος και ο έλληνας μπάρμαν
Τι δηλώνει η θεία του 22χρονου θύματος...

Λίγους μόνο μήνες μετά την αποφοίτησή του, ο µόλις 22 ετών Μπάκαρι Χέντερσον, άρχισε να κάνει τα πρώτα βήματά του στον χώρο της μόδας, ξεκινώντας τη δική του επιχείρηση. Ο λόγος αυτός τον έφερε και στη χώρα μας.

Το ταξίδι του έλαβε το τέλος, το βράδυ της 7ης Ιουλίου, όταν κατά τη διάρκεια ενός καβγά έξω από μπαρ στον Λαγανά της Ζακύνθου, έχασε τη ζωή του.

Ο έλληνας µπάρµαν Γ.Σ., ο οποίος εμπλέκεται στον φονικό καβγά καικρίθηκε προφυλακιστέος μίλησε στη Realnews και τόνισε ότι «σε καµία περίπτωση δεν νιώθω ότι είµαι ο δολοφόνος. ∆εν είχα σκοπό να σκοτώσω το θύµα». Στην προανακριτική του απολογία, µάλιστα, αναφέρει: «Ο νεαρός µε ένα µπουκάλι χτύπησε στο κεφάλι έναν Σέρβο θαµώνα. Το µπουκάλι έσπασε κατά το χτύπηµα και χτύπησε µια κοπέλα, η οποία είχε γεµίσει µε αίµατα. Βγήκα έξω από το µπαρ µε σκοπό να σταµατήσω το θύµα αλλά και να του ρίξω και δυο χαστούκια για τις πράξεις που είχε κάνει. Αν θυµάµαι καλά, µέσα στην ταραχή µου τον κλότσησα κάνα δυο φορές από τη µέση και κάτω και εν συνεχεία αποχώρησα».


Καταλήγοντας σηµειώνει: «Με ανακούφιση είδα στο βίντεο ότι πραγµατικά σε καµία περίπτωση ούτε τον γρονθοκόπησα, αλλά ούτε τον κλότσησα στο κεφάλι. Tα χτυπήµατά µου ήταν από τη µέση και κάτω και αυτό µου δίνει τεράστια ανακούφιση, διότι από την πρώτη στιγµή ήµουν βέβαιος ότι δεν ήµουν εγώ αυτός που προκάλεσε τον θάνατο του θύµατος».

Την κατάσταση του θύµατος µετά τον άγριο ξυλοδαρµό του περιγράφει στην κατάθεσή του ο νοσηλευτής ιδιωτικού ιατρείου του νησιού που διακόµισε τον Αµερικανό στο νοσοκοµείο.



«Υπήρχε στον δρόµο ένα νεαρό άτοµο, έγχρωµο, αναίσθητο που δεν είχε αναπνοή και έφερε εµφανέστατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εκδορές και αίµατα στο µισό δεξί µέρος του προσωπικού κρανίου του. Αφού είδα ότι δεν αναπνέει και δεν έχει σφυγµό, ήρθε το φορείο και τον πήραµε άµεσα για το νοσοκοµείο», αναφέρει. Ένας ακόµη Σέρβος θαµώνας, ο οποίος ενεπλάκη στον ξυλοδαρµό του άτυχου Αµερικανού, αναφέρει στην απολογία του ότι ένας Σέρβος χτύπησε µε γροθιά τον Αµερικανό και στη συνέχεια ο Αµερικανός τον χτύπησε µε ένα µπουκάλι στο κεφάλι.«Ενα κοµµάτι από το µπουκάλι χτύπησε συγγενή µου και όπως φαίνεται και στην κάµερα έσπρωξα τον Αµερικανό µε τα χέρια µου µέσα στο µαγαζί. Ο Αµερικανός ξεκίνησε να τρέχει έξω από το µαγαζί. Ξεκίνησαν να τρέχουν όλοι πίσω του και έτρεξα κι εγώ. Μόλις είδα ότι τον χτυπάνε, γύρισα πίσω στο µαγαζί. Αυτός µε το χτύπηµα στο κεφάλι είχε την περισσότερη οργή».

Ο διάλογος του Χέντερσον με τους Σέρβους λίγο πριν τη δολοφονία

«Ο Μπάκαρι άφησε την μπίρα του σε ένα διπλανό τραπέζι που κάθονταν δύο άτομα μάλλον σερβικής καταγωγής και τα οποία άρχισαν να τον φωνάζουν στη γλώσσα τους», δηλώνει ο Τσαντ Ζβάρτσκοπ, αναφερόμενος στα αίτια της συμπλοκής.






Ο Ζβάρτσκοπ, φίλος του θύματος και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, στην κατάθεση που έδωσε λίγες ώρες μετά, αναφέρει: «Ο φίλος μου Μπάκαρι Χέντερσον άφησε την μπίρα του σε ένα διπλανό τραπέζι που κάθονταν δύο άτομα, μάλλον σερβικής καταγωγής, ηλικίας περίπου 35 ετών και οι οποίοι άρχισαν να τον φωνάζουν στη γλώσσα τους. Αφού άρχισε και ο φίλος μου να τους εναντιώνεται, χτύπησε μάλλον με ένα μπουκάλι μπίρα στο κεφάλι τον έναν Σέρβο, ο οποίος φορούσε μπλε μπλούζα. Τότε άρχισαν οι δυο τους να χτυπιούνται με τα χέρια τους και βγήκαν έξω από μία πόρτα στη δεξιά πλευρά του καταστήματος προς τον κεντρικό δρόμο του Λαγανά».

Τι δήλωσε η θεία του 22χρονου θύματος

Την ίδια στιγμή, η θεία του άτυχου νέου, Ιαν Ρίτσαρντσον, με δηλώσεις της στη Realnews, περιγράφει τις δραματικές στιγμές που ζει η οικογένεια, λέγοντας: «Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι δολοφονήθηκε». «Είµαστε λυπηµένοι. Κυριολεκτικά συντετριµµένοι. ∆εν µπορούµε ακόµη να πιστέψουµε ότι ο Μπάκαρι που είχε µπροστά του ένα λαµπρό µέλλον δεν είναι στη ζωή. Το µόνο στο οποίο η οικογένεια επικεντρώνεται αυτήν τη στιγµή είναι στο πώς θα καταφέρουµε να φέρουµε πίσω στην πατρίδα τη σορό του Μπάκαρι. Υπάρχει ακόµα µια αίσθηση δυσπιστίας», συνέχισε η θεία που εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος. «∆εν είµαστε σίγουροι πότε θα καταφέρουµε να συνειδητοποιήσουµε τον χαµό του», σηµειώνει.



«Αποφασίσαµε ότι δεν θα συζητήσουµε µε κανέναν τις επαφές που έχουµε µε τις ελληνικές Αρχές. Το τι σκοπεύουµε να κάνουµε και το αν θα επισκεφτούµε την Ελλάδα είναι προσωπική υπόθεση της οικογένειας»,αναφέρει η Ι. Ρίτσαρντσον.

Τέλος, ανέφερε πως η οικογένεια δεν έχει δει τα βίντεο από τη στιγμή του θανάτου του 22χρονου, που κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Πηγή: Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου