Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017

«Ξετινάζει» τα ξενοδοχεία για «μαύρη εργασία»...





Ένα παράδοξο που παρατηρείται τα τελευταία, αρκετά, χρόνια είναι πως...
όση άνοδο κι αν σημειώσει ο τουρισμός, συνήθως τα έσοδα από το τουριστικό προϊόν δεν είναι αντιστοίχως αυξημένα, ούτε οι προσλήψεις που γίνονται με εποχικό τρόπο δικαιολογούν το τεράστιο κύμα τουριστών που πρέπει να εξυπηρετηθεί. Σε απλά ελληνικά, πολλές τουριστικές επιχειρήσεις είτε φοροδιαφεύγουν, είτε καταφεύγουν στην «μαύρη» και αδήλωτη εργασία για τους εργαζομένους τους.
Φέτος, όμως, η υπουργός Εργασίας φιλοδοξεί να είναι διαφορετική η κατάσταση. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε χθες η Έφη Αχτσιόγλου, το πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων σε τουριστικές επιχειρήσεις βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη: κλιμάκια επιθεωρητών Ασφαλείας και Υγείας στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας βρίσκονται ήδη «στο τρέξιμο» σε νησιωτικές, αλλά και ηπειρωτικές περιοχές με τουριστικό χαρακτήρα και... ήδη πιάνουν «λαβράκια».
Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο, μόνο την περασμένη εβδομάδα διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 209 ξενοδοχεία που απασχολούσαν συνολικά 10.829 εργαζόμενους και διαπιστώθηκαν 115 παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Και, όπως λένε πηγές του υπουργείου Εργασίας, αυτή ήταν μόνο η αρχή...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου