Πέμπτη, Ιουλίου 20, 2017

«Άνω κάτω» η ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια Αττικής – Το παρασκήνιο





Το περιστατικό στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ που έφερε νέα «τρικυμία» στην Πειραιώς
Επιμέλεια: Αποστόλης Κρέτσης

Ο δρόμος για την ενότητα και την ομοψυχία φαίνεται πως είναι ακόμα μακρύς για τη ΝΔ, εντός των τειχών της οποίας συνεχίζονται τα «μαχαιρώματα» μεταξύ φατριών... με μοναδικό στόχο την επέκταση της εσωκομματικής τους επιρροής.



Του λόγου το αληθές αποδείχτηκε στην προ ολίγων ημερών συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, η οποία είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην Πειραιώς.


Ανάμεσα στους ομιλητές της συνεδρίασης, υπήρξε κι ένας «φερόμενος» ως υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Αττικής, ο Νίκος Σοφιανός, η ομιλία του οποίου προκάλεσε την έντονη δυσφορία μεγάλης μερίδας στελεχών, κυρίως της καραμανλικής πτέρυγας.



Εκτός των γνωστών κομματικών «κλισέ» σε τέτοιους είδους ομιλίες, όπως «είμαστε έτοιμοι για να σώσουμε την πατρίδα», «να φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα για τα παιδιά μας», «η ΝΔ προχωράει με σοβαρότητα, με πρόγραμμα και κυρίως με ανανέωση του στελεχιακού της δυναμικού» κτλ, το εν λόγω «γαλάζιο» στέλεχος σε μια αποστροφή της ομιλίας του έθεσε στο στόχαστρό του έναν από τους εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ, εκτοξεύοντας απίστευτους χαρακτηρισμούς, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει.



Σε γενικές γραμμές υποστήριξε αναφερόμενος στον «γαλάζιο» βουλευτή πως δεν μπορεί να ορίζει της τύχες της ΝΔ στο Υπόλοιπο Αττικής (νυν εκλογική περιφέρεια Αττικής), ο βουλευτής που κάνει πολιτική «με τα παϊδάκια της προβατίνας», ενώ αναφέρθηκε σε εκδήλωση που «κόπηκε» με παρέμβαση της ηγεσίας, καλώντας μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση επί του θέματος.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση – promo

Η εν λόγω εκδήλωση -για την οποία τότε είχε εκτενές ρεπορτάζ το altsantiri.gr -γινόταν υπό τη «σκέπη» της ΟΝΝΕΔ Παιανίας, με κεντρικό ομιλητή τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, συντονιστή τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ενώ στα πρόσωπα που θα συμμετείχαν στη συζήτηση θα ήταν και δύο φερόμενοι ως υποψήφιοι βουλευτές, ένας εκ των οποίων ο Νίκος Σοφιανός.



Βέβαια, η ανακοίνωση για τη διοργάνωση της εκδήλωσης σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από αρκετούς «γαλάζιους» βουλευτές και πολιτευτές της εκλογικής περιφέρειας Αττικής, καθώς θεωρήθηκε ως «προμοτάρισμα» φερόμενων ως υποψηφίων από τον ηγετικό πυρήνα της Πειραιώς και μάλιστα με τη «βούλα» του Άδωνη Γεωργιάδη και του προέδρου της ΟΝΝΕΔ.

Και κάπως έτσι η εκδήλωση «αναβλήθηκε» ή για την ακρίβεια «κόπηκε» όπως δήλωσε στο βήμα της Π.Ε της ΝΔ ο ίδιος ο Νίκος Σοφιανός. Το κωμικό της ιστορίας είναι ότι η τότε ανακοίνωση για τη ματαίωση της εκδήλωσης ανέφερε ως αιτία μια… αιφνίδια υποχρέωση του Άδωνη Γεωργιάδη.



Ερωτηματικό για τον βουλευτή Υπολοίπου που βρέθηκε στο στόχαστρο



Ο φερόμενος ως υποψήφιος βουλευτής που έδωσε αφορμή για νέα «μαχαιρώματα» αν και δεν ανέφερε το όνομα του εν ενεργεία βουλευτή, προκάλεσε έντονη δυσφορία στον πρόεδρο της ΝΔ, καθώς «χάλασε τη σούπα» της ενότητας.

Πάντως, πηγές από τη ΝΔ εξέλαβαν ότι το πρόσωπο που δέχτηκε τα «πυρά» του φέρεται να ήταν ο Γιώργος Βλάχος, με τον οποίο άλλωστε είναι κοινό μυστικό πως στις μεταξύ τους σχέσεις επικρατούν θερμοκρασίες… Σιβηρίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου